maanantai 22. huhtikuuta 2013

The Dinosaur Project


 Brittiläinen kryptozoologinen tutkimusryhmä paikallisten luonnonsuojelijoiden kanssa on kadonnut jonnekin Kongon viidakoihin heidän ollessa tutkimassa Mokele Mbembeä, Afrikan versiota Loch Nessin hirviöstä. Mukana oli myös TV-kuvausryhmä ja kaikilla lisäksi omat kameransa sekä kamera hullun teinin arsenaali. Onneksi heidän jäljiltään löytyy 100 tuntia kuvamateriaalia joista käy selväksi että tutkimusmatka on muuttunut eloonjäämiseksi äkkiä sillä Kongossa on muuallakin jotain omituista kuin järvissä.

 Jälleen yksi mockumentary jota tasapainottaa TV-ryhmän kuvaus eli kaikki ei ole heiluvaa ja sekavaa HD-käsikameran kuvaa vaikka toki sitäkin riittää. Kun sekaan on lyöty uutiskuvaakin niin pakettia on saatu paremmaksi sekä jopa uskottavammaksi, hiukan Chroniclen tyyliin joka on kylläkin elokuvana huomattavasti parempi.

 Mutta vaikka tämä on tyylillisesti parhaimmistoa omassa lajissaan niin elokuvana ollaan taas siellä tynnyrin pohjalla ja jos olisin tiennyt että leffa on mockumentary ennen kuin soittimeen vaivauduin työntämään niin olisin ottanut ennakkoon hiukan enemmän selvää tekeleestä. Kyllä, katson paljon huonoja elokuvia joten miksi tämä olisi ollut sitten poikkeus?    

 Arvosteluista olisi käynyt selkeästi ilmi että kyseessä on mockumentary ja pisteet ei ole olleet imartelevia joten olisin voinut ainakin odottaa vain silkkaa puutaheinää. Nyt odotin mahdollisesti hauskaa halppis dinosaurus meininkiä Carnosaurin tyyliin ja sain tämän.

 Eli syynä on osittain tyylilaji sillä hermot näiden kanssa tuppaa menemään muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ja kun nyt sattuu olemaan kyseessä vielä huono leffa muutoinkin niin ei tätä pelasta hiukan parempi toteutus tai lopun pari hauskaa kohtausta. Hieno juliste menee täysin hukkaan.

2/10

IMDb

The Dinosaur Project

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti