maanantai 22. huhtikuuta 2013

Darkness Falls


 150 vuotta sitten Darkness Fallsin pikku kaupungissa eleli Matilda Dickson joka antoi seudun lapsille kultakolikon irronneista hampaista saaden kutsuma nimen Tooth Fairy. Tulipalo kumminkin tuhosi Matildan kasvot ja valonherkkyyden vuoksi hän joutui liikkumaan vain öisin. Oudon käytöksensä vuoksi jumalaa pelkäävät syyttivät häntä kahden lapsen katoamisesta ja tästä syystä hirttivät syyttömän naisen, lasten löydyttyä elossa seuraavana päivänä. Mutta ennen kuolemaansa Matilda muisti kanssa ihmisiään kirouksella jonka seurauksena vuosia myöhemmin Kylen menettäessä viimeisen maitohampaan jokin tulee taloon, tehden hänestä orpokodin uuden tulokkaan, kaikkien luullessa poikaa syylliseksi. Vuosia myöhemmin lapsuuden ihastus Caitlin ottaa yhteyttä Kyleen sillä hänen pikkuveljensä näkee painajaisia silloin kun uskaltaa nukkua sekä pelkää pimeää. Ja muistakaa lapsoset: Pimeää on syytäkin pelätä.

 Ainakin elokuvissa joista tämä Jonathan Liebesmanin esikoisohjaus on yllättävän hyvä esimerkki moisesta ja onkin ollut pimennossa julkaisustaan lähtien koska niihin aikoihin tuli kaiken maailman Scream if You Know What I Did Last Halloween in the Bahamas While Being a Moron Who Deserved to be Killed,  Parts 1 - 23 and 1/2 osastoa. Osa niistäkin oli hyviä valtaosan ollessa silkkaa kuraa mutta sellaisilla oli kysyntää, tai ainakin tarjontaa, ja tunnelmallisemmat jäi syrjään. Tässä on hyvää valon ja varjon leikkiä ohjauksen ollessa muutoinkin toimiva eikä käsirjoituksessakaan ole valittamista muutoin kuin hahmojen osalta jotka on suurelta osin stereotypioita joiden kohtalon voi osittain päätellä.

 Uskoisin että tämä olisi tunnetumpi jos julkaistaisiin näinä päivinä sillä mm Mama on tuonut vähän vastaavanlaista menestyksekkäästi valkokankaalle, tosin paremmin. Tästäkin olisi saanut paremman muttei huono näinkään. Eikä lopputunnarin uudestaan miettiminen olisi myöskään haitannut.

7/10

IMDb

Darkness Falls

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti