sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Alone in the Dark 2


 Nykypäivä ja New Yorkin Central Parkissa kolme henkilöä pakenee jotain julkiseen käymälään jossa pääsevät sitten hengestään. Silminnäkijänä tälle kaikelle on jo aikaisemmin vessaan mennyt narkkari joka ottaa näkemänsä tiimoilta yhteyttä ykkösestä tuttuun paranormaalin tutkijaan Edward Carnbyyn joka on muuttunut aasialaiseksi näyttelijän vaihtuessa Slaterista Yuneksi. Narkkarilla menee kumminkin huonosti sillä hän koski tikariin jonka yksi kolmikosta piilotti ja näin ollen hänen kintereillään on noita. Mutta veitsen perässä on muitakin ja siinä vaiheessa kun tikari löytyy Carnbyn kylkiluiden välistä alkaa harhojen näkeminen joiden avulla voidaan koko sotku pysäyttää mutta nämä näyt toimivat molempiin suuntiin ja pahan käydessä lähemmäksi sankarille selviää menneisyys ja sen aiheuttamat seuraukset.

 Böll siirtyi tässä tuottajaksi mikä ei juurikaan auttanut mutta ei tämä aivan niin huono ole kuin edeltäjänsä. mikä on harvinaista sillä jatko-osat ovat yleensä huomattavasti heikompia, vain joskus harvoin tulee poikkeuksia. Tarina on hyvin yksinkertainen mutta siitä on otettu irti sen minkä voi, toisin kuin ykkösessä. Harmi vaan että se on hyvin heppoinen eikä sillä ole mitään tekemistä edeltäjänsä kanssa.

 Näyttelijät hoitavat pääosin tonttinsa kunnialla, tämäkin parannusta ensimmäisestä, ja onhan mukan Trejo sekä Lance Henriksen jonka mukana olo tuo joskus tiettyä uskottavuutta. Tällä kertaa näin käykin roolin pienuudesta huolimatta. Pahin ongelma on itse noita jonka toteutus on paikoitellen toimiva mutta osassa kohtauksista nauru ei ole kaukana gootin haahuillessa kaapu päällä savussa.

 Kolmatta ei ole tullut eikä näillä näkymin ole tulossakaan eikä näitä pidä sotkea vuoden 1982 Alone in the Darkiin sillä nimi on ainoa yhdistävä tekijä. Mutta kyllähän Böll kiusaa ihmisiä tuotoksillaan tasaiseen tahtiin.

4/10

IMDb

Alone in the Dark 2

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti