sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Bones


 Monella kylällä tai kaupungilla on legendansa. Tarpeeksi isossa kaupungissa jopa korttelin tarinat voivat nousta lapsia pelotteleviksi iltasaduiksi. Tässä tapauksessa satu on Jimmy Bones, vuonna 1979 kadonnut sutenööri ja seudun hyvätekijä joka ei halua huumekauppiaksi koska ymmärtää niiden aikaan saaman tuhon. Tämä ratkaisu ei taas kaikille sovi ja matala hauta kutsuu. Hänen vanha talonsa on nykypäivänä niitä harvoja joka on enää pystyssä muutoin liki autiolla kadulla ja paikan ostaa Patrick joka haluaa muuttaa sen yökerhoksi ja miksipä ei, talo on hieno joskin parhaat päivät nähnyt. Miehellä on kunnianhimoa ja halua muuttaa elämänsä paremmaksi, mutta ei kaikki kadonnut pysy kadonneena ja vääryydestä on maksettava, viattomia kun ei ole koston halun jyllätessä ja asioiden naksahtaessa kohdilleen.

 Elokuvassa on joitain hyviä kohtauksia ja eikä ohjaajan yritys tehdä modernia goottikauhua ole ideana huono, toteutus taas on. Homma on vesitetty editointi pöydän kanssa liiallisella leikkimisellä ja epäonnistuneella pääosan valinnalla sillä Snoop Dogg ei osaa olla uhkaavan oloinenkaan eikä näin ollen hahmokaan ole. Mutta ei kumminkaan huonoin mahdollinen räppäri joka yrittää näytellä. Muut näyttelijät tekee ok suorituksia joten missään välissä ei tee mieli repiä hampaitaan irti ainakaan niiden vuoksi. Muita syitä kyllä löytyy sillä koko touhu laahaa pahasti eikä eikä herätä minkäänlaisia tuntemuksia oikeastaan missään välissä ellei tylsistymistä lasketa.

 Leffa on hyvin mustavalkoinen mustien halutessa jotain parempaa valkoisen ollessa korruptoitunut ja pahantahtoinen. Itselleni ihon värillä ei ole väliä, sanat ja teot ratkaisee, mutta amerikkalaiset ei tunnu pääsevän orja-ajoista koskaan yli eli tietyille markkinoille suunnatut elokuvat tahtoo kärsiä tästä samasta kliseestä.

 Yllättävän hyvät efektit sekä kiitettävä verisyys ei pelasta teosta johon keskittyminen on vaikeaa tympääntymisen alkaessa nopeasti eikä loppupuolen "huumori" ainakaan auta asiaa. Enpä muista milloin olisin ollut yhtä kiitollinen lopputekstien alkaessa.

2/10

IMDb

Bones

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti