maanantai 8. huhtikuuta 2013

Mammoth



 Kaupungin museoon on rakenteilla esittely jossa on mammutti jään sisällä josta otetuissa röntgen kuvissa näkyy jotain kiinteää. Tästä innostuneena eräs tohtori, johon sanat hajamielinen  professori sopii vallan mainiosti, menee poraamaan jäähän ja sorkkiessaan tuntematonta esinettä tulee lähettäneeksi signaalin avaruuteen jonka vastaan ottaa lähiavaruussa liikuskeleva U.F.O. ja alkutekstien aikana käydään hiukan syitä läpi miksi näin on. Joka tapauksessa signaalin seurauksena museoon rysähtää U.F.O:n matkaan laittama metallipallo, probe, thing, juttu. (Unohdin sanan suomeksi!!!) ja kylille lähtee mellastamaan mammutti joka on varustettu kyvyillä joita ei pitäisi mammutilla olla. Uskoakseni ainakaan. Tämän seurauksena paikalle saapuu N.ational R.econnaissance O.fficen agentteja jotka eivät tietenkään kerro alkuun kaikkea ja näyttävät jämyiltä. Alkaa kumminkin selviämään että luotain (Jes!) sai aikaan tapahtuma ketjun jonka pysäyttäminen ei olekaan aivan vaivatonta.

 Mammoth on SciFi Channelin elokuvien parhaimmistoa, mikä ei tietysti ole paljoa huomioon ottaen yleisen tason, jossa jopa huumori toimii osittain, osan taas ollessa yhtä viihdyttävää kuin suomalaisessa nyky sketsihuumorissa. Tarkennusta sen verran että inhoan mm Putousta ja Pultti/Manit Pois, Vintiöt yms sontaa jotka saa aikaan vain raivohulluus kohtauksen. Sanotaan vaikka että tässä on tarkoituksellista camp huumoria joka toimii ja ei elokuva jossa on kuolleista noussut tappajamammutti, sekä UFOja ja muutakin sopivan häröä, voi olla susi kun se tehdään oikealla asenteella.

 Tässä sitä asennetta on ja kun hahmot sekä näyttelijät toimii hyvin suurelta osin niin Mammoth tarjoaa sopivan leppoisaa roskaviihdettä. Ja onhan tässä FireFlyssä/Serenityssä esiintynyt Summer Glau. Eikä se ole koskaan huono asia.

PS: Suomiversion kannessa lukee sitten Outbreak.

7/10

IMDb

Mammoth

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti