keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

John Dies at the End


 Dave ja John ovat erikoistuneet ongelmiin joille harvat voi tehdä jotain, eräänlaisia manaajia. Näin ei ole aina ollut ja vielä muutama vuosi sitten he olivat tavallisia parikymppisiä mutta kun John kokeilee Soy Sauce nimistä huumetta niin kaverusten asiat muuttuu ja kaikki menee täysin uusiin puihin käyttäjien tuodessa tripeiltään mukana jotain todellisuuden tuolta puolen.

 Leffa perustuu David Wongin, oikealta nimeltään Jason Pargin ja hän on cracked.comin pääpiru, saman nimiseen kirjaan jonka luin lähemmäs kolme vuotta sitten ja pidin siitä paljon tarinan ja tapahtumien viedessä mukanaan, naurujen ja "Mitäh!" hetkien tullessa tasaisena virtana. Eikä Don Coscarellin filmatisointi jää siitä oikeastaan lainkaan ja vaikka muistikuvat kirjasta onkin jo hiukan hämärtyneet niin leffa on uskollinen yhdelle persoonallisimmista sekoituksista koskaan. Mieleen tulee Douglas Addams meets H.P. Lovecraft huumorin ja kauhun sekoittuessa hyvin, kaiken ollessa hyvin omaleimaista.

 Olen Don Coscarelli fani ja miehen Phantasm-sarja onkin itselleni yksi merkittävimmistä koskaan ja vaikka tässä liikutaan hiukan samoissa teemoissa huumorin ollessa lähempänä miehen Bubba-Ho-Tepiä, joka tietty perustuu Joe R. Lansdalen teksteihin, niin silti läpi elokuvan tuntee katsovansa jotain erilaista. Coscarellin kirjallisuus mieltymyksien teemallisuudesta saakin näistä tietyn kuvan. Eikä studio työskentely taida kiinnostaa vieläkään sillä tämäkin on indie projekti Paul Giamattin ollessa yksi tuottajista sekä näyttelijöistä tehden jälleen kerran hyvän roolin ja jos mies olisi komeampi niin hän olisi varmasti suositumpi, lahjoja kun on useammankin edestä.

 Hauska elokuva joka ei pysähdy hetkeksikään ja tuntuu huomattavasti lyhyemmältä kuin onkaan. Ei täydellinen mutta mielestäni virkistävä kokonaisuus joka sopiikin kaikkeen tuttuun ja turvalliseen tympääntyneille.

8/10

IMDb

John Dies at the End

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti