maanantai 15. huhtikuuta 2013

Hitman - Extended Version


 Taho joka tunnetaan vain Organisaationa on kouluttanut jo vuosien ajan tappajia hallitusten ja rikollisjärjestöjen palvelukseen sen kummemmin puolia valitsematta kunhan rahaa on tarpeeksi. Agent 47 ei ole koskaan kyseenalaistanut käskyjään, hiipivistä epäilyistä huolimatta, ennen kuin joku yrittää tappaa hänet ainakin näennäisesti epäonnistuneen iskun jälkeen jonka seurauksena tappaja kehittää omantunnon ja suojeluvaiston muitakin kuin itseään kohtaan muttei kaveria silti voi kovinkaan hempeäksi kutsua. Näin Interpolin, hallitusten sekä rikollisten jahtaama mies lähtee henkilökohtaiselle kostoretkelle ja käyttää koulutustaan tehokkaasti.

Idea jo lapsesta asti koulutetusta tappajasta ei ole uusi mutta jokseenkin harvoin käytetty kylläkin. Ainoa syy tähän lienee se että moisen huomaa äkkiä ja plagiointi paljastuu välittömästi. Timothy Olyphant on Agent 47 tässä suosittuun pelisarjaan perustuvassa toiminta elokuvassa joka on lopulta mainettansa parempi ja itselläni on etu etten ole koskaan pelannut ensimmäistäkään peleistä.

 Pelit ovat kuuluisia väkivallastaan ja ovatkin jatkuvasti jos jonkinlaisen kukkahattutäti ryhmän hampaissa ympäri maailmaa mikä on tietty vaan hyvää mainosta siinä missä Parental Advisory on musiikkiteollisuudessa. Eikä tämäkään sovi lapsille sillä ainakin Extended Edition lyö hurmetta tiskiin paikoitellen yllättävällä antaumuksella ja yleisellä tasolla elokuvissa sekä peleissä olevat ikärajat ovat niissä syystäkin. Kaikki on tietysti persoonasta kiinni ja koska itselläni ei ole, eikä tule, lapsia niin olen väärä ihminen mussuttamaan ikärajoista.

 Vielä päälle se että olin 9 vuotias kun näin ensimmäisen kerran The Evil Deadin ja sen perään Without Warningin eikä minusta tullut väkivaltaista sekopäätä niin miksi kenestäkään muusta tulisi jos kaikki on muuten kohdallaan? Ei pelit, musiikki, sarjakuvat tai elokuvat tee kenestäkään hullua tappajaa, valmiiksi rikkoutunut mieli joka on tullut syntymästä, kasvatuksesta tai ympäristöstä ottaa varmasti vaikutteita mutta kaikki viihdeteollisuuden aikaansaannokset ovat helppoja syntipukkeja kun kukaan ei uskalla myöntää asioiden olevan muutoin päin helvettiä.

 Mutta nyt harhauduin. Siis: Xavier Gens on ihan kelpo ohjaaja vaikka joissain taistelu kohtauksissa onkin käytetty selkeästi nopeutusta joka pisti itseni silmään pahasti. Mutta kun muutoin homma pysyy lapasessa niin lopulta ihan kelpo viihde-elokuva on kyseessä.

7/10

IMDb

Hitman

DVDCompare

DVD

BluRay

Movie-Censorship (VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!!!)

Hitman

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti