perjantai 12. huhtikuuta 2013

Rats: Night of Terror


 Vuonna 2015 käydään atomisota ja eloonjääneet vetäytyvät maan alle. Siellä kehittyy uusi yhteiskunta johon tympääntyneet nousevat sadan vuoden päästä takaisin maan päälle ja näin kaksi ihmisyhteisöä ei taaskaan voi elää rauhassa vaan maan alla elelevät pitävät itseään parempina. Vuonna 225 A.T.B. (After the Bomb) eräs selviytyneiden joukko pintakansaa etsii ruokaa ja löytääkin sitä sekä puutarhan jonka omistaja on kuollut mutta myös lauman siimähäntiä jotka ovat selviytyneet tuhosta parempina, tehokkaampina ja nälkäisempinä.

 Elokuvassa on väkivaltaa mutta kaikki on hyvin väkinäistä ja huonosti tehtyä eikä näyttelijöiden suorituksista juuri voi puhua sillä aitoon italo tyyliin kaikki on ylinäyteltyä eikä ilmeettömyys tuo ainakaan uskottavuutta, aivan sama kuinka julmassa maailmassa elellään. Helvetti, suomalaiset lapsinäyttelijätkin ovat melkein luontevampia. Siis melkein ja asiaa ei auta että näkemäni versio oli dubattu kuten Suomi julkaisukin. Paljasta pintaakin on mutta niin on liki kaikissa ja tällaisissa moinen on itsestäänselvyys. Samoja lavasteita on käytetty mielestäni muissakin vastaavissa kuten muutakin rekvisiittaa eli Roger Corman olisi ylpeä.

 Ohjaajana toiminut Bruno Mattei teki tämän Vincent Dawnin nimellä ja Dawn on vain yksi lukuisista aliaksista joita hän käytti uransa aikana, useasti. Tämäkin oli oman aikansa ilmiö Italialaisissa leffoissa, moni ohjaaja teki eri nimillä laadun ollessa jotakuinkin sama eli syitä en ymmärrä, amerikoissahan Alan Smithee oli suosittu nimi jos ohjaaja halusi nimensä pois teksteistä. Nimi on sittemmin vaihtunut enkä nyt muista mikä se on.

 Italiasta suollettiin post apocalypse leffoja liukuhihnalta 1970 - 1980 lukujen vaihteessa ja taso oli yleisesti huono muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Tämä on yksi niistä huonoista mutta on jo niin huono että kannattaa katsoa sillä tämä sisältää joitain B-leffojen idioottimaisimpia vetoja. Viski pullo ja kaveriporukka on myös suositeltavaa.

4/10

IMDb

Rats: Night of Terror

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti