torstai 2. toukokuuta 2013

Spiders


 Kun vanhan Neuvostoliiton aikaiseen avaruusasemaan osuu meteoriitin kappaleita niin osa siitä tippuu New Yorkin metrotunneliin, tuoden mukanaan asemalla majailleita hämähäkkejä ja kun Neukuista on kyse niin jotain vaarallista on tietysti saapunut kaupunkiin. Leffan nimi ja juliste on aika tehokas vinkki asian laadusta ja kun rotatkin alkavat pakenemaan tunneleista niin ei tilanne hyväkään voi olla. Mukaan vielä armeija niin punikkien kokeilut ei ole ainoa eloa hankaloittava tekijä.

 Ohjaaja Tibor Tacácsin ura on ollut pitkä muttei järin hohdokas. Suurta menestystä ei ole tullut vaikka taitoa hänellä jonkun verran onkin ja itse pidän miehen varhaisemmista töistä kuten The Gate ja I, Madman mutta sitten uraa ei tullut kummemmin seurattua kun alkoi tulemaan elokuvia jotka ei vaan kiinnostanut enkä katso mitään Tv-sarjaa tai -elokuvaa vain ohjaajan vuoksi ja sittemmin nimi unohtui vanhenevasta pääkopasta. Tämän tiimoilta pitänee kumminkin katsella Tiborin uran varrelta ainakin joitain kiinnostavimman oloisia sillä vaikkei tämäkään mikään mestariteos ollut niin hauska ja viihdyttävä kumminkin. Isoimmilta osin.

 Ötökkäpuoli ja kaikki niihin liittyvä toimii toteutusta myöten jopa CGI:n ollessa siedettävää ja joitain genrelle tyypillisiä kliseitä on onnistuttu välttämään mikä on harvinaista. Uskottavuus ongelmia riittää, en esimerkiksi usko että selviää vammoitta jos seisoo 30 sentin etäisyydellä singon takana kun joku laukaisee sen, mutta kun miettii itse aihetta niin mitä väliä? Se että tämä on teattereissa pyörähtänyt 3D:nä näkyy yllättävän vähän mikä on aina plussaa ja lavasteet sekä pienoismallit ovat hyvännäköiset.

 Ongelmaksi muodostuu osa näyttelijöistä jotka ottaa päähän alusta lähtien, vaikka hahmot ovatkin hyviä tällaisten mittapuulla, ja varsinkin molemmat pääosanäyttelijät saisivat kadota kartalta. Näistä etenkin Christa Campbell on huono eikä todennäköisesti botoxilla kyllästetty ilmeettömyys auta asiaan.

 Kaiken kaikkiaan suhteellisen hauskaa huttua joistain tuskan kouristuksista huolimatta jota uskaltaa suositella tällaisia katsoville. Jos CGI ottaa päähän niin kannattanee kumminkin etsiä joku muu illan viihteeksi.

6/10

IMDb

Spiders

DVDCompare

DVD

Trailer




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti