sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Without Warning


 Syrjäiselle järvialueelle jossa ei kompassit partiolaisilla toimi, metsästäjiä katoilee, julkisen vessan seiniin löytyy kirjoitettuna "No Chance, No Help, No Escape" ja paikalliset ovat outoja ei välttämättä kannattaisi suunnitella uintiretkeä. Mutta kun ei ennakkoon moisia tiedä niin miksi ei, seutu on kaunista. Ja metsästyskauden ollessa käynnissä tilaisuuteen on tarttunut myös jokin jolle ei jänis maistu vaan lihan on oltava kaksijalkaisen. Biologisilla aseilla varustautuneena vierailija käy harventamaan paikallisia punaniskoja mutta on seassa joitain ihmisiäkin.

 Jokseenkin tutun oloinen juoni joka uusittiin vuosia myöhemmin onnistuneesti Predatorissa, yhdessä parhaista koskaan. Yhteläisyytenä on sekin että samainen Kevin Peter Hall on molemmissa pukujen sisällä. Mies vietti ison osan näyttelijän urastaan rooleissa joissa vaadittiin voimakkaita maskeerauksia. Valitettavasti hän kuoli AIDS:iin jonka sai verensiirrosta aikana, jolloin taudille ei voitu oikeastaan mitään. Ja vilahtaahan tässä eräs uraansa aloitteleva David Caruso.

 Leffan alku ei lupaa kummoisia sillä ensimmäinen puolituntinen on paikoitellen raivostuttavan huono ja ainoa asia mikä saa jatkamaan katsomista on mielenkiintoisen oloinen vierailijan metsästystapa. Mutta siinä vaiheessa kun Jack Palancen ja Martin Landaun ruutuaika kasvaa niin aivan kuin tekijät olisi tajunneet ottaa työnsä vakavammin ja koko touhu saa uuden vaihteen päälle ja loppujen lopuksi elokuva on yllättävän tyly ja synkkä selviytymistarina. Tahatonta huumoria on kieltämättä ripaus siellä täällä eikä esim. kuvassa näkyvä mikrofoni auta asiaan.

 Tämä oli toinen näkemäni kauhuelokuva koskaan, ensimmäisen ollessa The Evil Dead, ja katsottiin vieläpä molemmat samana päivänä samaisen naapurin luona salaa vanhemmilta. Olen katsonut tämän muutaman kerran senkin jälkeen mutta silti selkeimmät muistikuvat ovat niistä kohtauksista jotka säväyttivät silloin. Ei tämä vieläkään huono kokonaisuutena ole vaan ihan kelpo B-leffa josta pääosin nauttii.

6,5/10

IMDb

Without Warning

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti