tiistai 7. toukokuuta 2013

Halloween 2


 Samainen Halloween yö ja Myersin tekojen laajuus alkaa paljastumaan kaikessa karmeudessaan. Kauhuista eloonjäänyt viedään sairaalaan Michaelin ollessa karkuteillä tehokkaasta uutisoinnista sekä juorumyllystä huolimatta. Ja kun on Halloween niin joukkoon on helppo kadota vaikka onkin kaupungin etsityin ihminen, tappamisen jatkuessa ja asioiden saadessa selkeyttä, sen minkä hullun aivoituksista vaan voi. Eikä laakäriä oikein uskota vieläkään.

 Aivoituksista voi saada selkeyden sillä kolmen vuoden tekoväli kannatti. Kyseessä on yksi parhaista jatko-osista koskaan käsikirjoituksen liittyessä hyvin ensimmäisen tapahtumiin, jopa dialogissa mainitut nimet saavat kasvot ja moni asia on mietitty huomattavasti paremmin verrattuna monien muiden elokuvien jatko-osiin.

 Se missä määrin asioita on jo Carpenterin päässä ollut ensimmäisen aikoihin ei ole minulla tiedossa mutta uskoisin että taustoja on ollut jo silloin mietittynä ja hyvin ne on paperille siirtyneetkin sillä vaikka ohjaajan pallille vaihtunut Rick Rosenthal tekeekin tehtävänsä hyvin niin Carpenterin ja Debra Hillin käsikirjoitus on monessa mielessä leffan kantava voima. Tunnelma pysyy hyvin alusta loppuun ja vaikka tämä verisempi onkin ensimmäisen rinnalla niin silti tappamiset pysyy hillittyinä ja tehokkaina, saahan ihmiseltä hengen pois muutoinkin kuin palasiksi hakkaamalla.

 Hyvä elokuva joka ei pääse rönsyilemään turhuksiin missään vaiheessa vaan kaikella on tarkoituksensa ja tasoltaan niitä poikkeuksia säännöissä jonka kaltaisia on aivan liian vähän.

8/10

IMDb

Halloween 2

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti