sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Predator 2


 Los Angeles, 1997. Kaupunki on kaaoksessa kolumbialaisten ja jamaikalaisten välisen valtataistelun muuttaessa kadut sotatantereeksi ja poliisi on altavastaajana raskaasti aseistettujen rikollisten tehdessä mitä lystää. Mutta kun sodan sekä helleaallon kuumentamille kaduille ilmaantuu neljäs osapuoli joka jättää jälkeensä nyljettyjä rikollisia niin valta-asetelmat muuttuu, ihmisten jäädessä altavastaajaksi.

 Predator oli syystäkin menestys eli jatko-osa oli väistämätön. Tapahtuma ympäristö vaihtui viidakosta tulevaisuuden Los Angelesiksi, elokuvan julkaisu oli 1990, ja tämä muutos on ollut yksi suurimmista valituksen aiheista. Veikkaan että iso osa näistä valittajista olisi urputtanut myös jos ympäristönä olisi ollut jälleen viidakko, valittamisen syynä saman toistuminen.

 Leffassa esitellään saalistajan kulttuuria ja uutta aseistusta mutta myös erilaista älykkyyttä kuin edeltäjässä sekä moraalista puolta joka tuo suoraviivaiseen tappajaan uusia puolia sekä erilaista käyttäytymistä josta kaikki ei tykännyt. Edelleen, samaako olisi vain pitänyt toistaa?

 Minä kuulun niihin joiden mielestä uudet asiat pääpiirteittäin toimi, kaikista esitellyistä aseista en tosin välittänyt ja yksi on jopa naurettava. Elokuvan suurin kompastuskivi kohdallani on Bill Paxtonin näyttelemä Jerry Lambert sillä hahmon raivostuttavuus aste on korkea ja jotenkin tuntuu ettei Paxton itsekään ole roolissaan viihtynyt, sen verran väkinäisen oloinen suoritus häneltä tässä on.

 Käsikirjoituksessa on puutteita sekä joitain loogisuus aukoilta tuntuvia osia mutta elokuvan lopusta voi jokainen miettiä omat johtopäätöksensä siihen miksi tämä Predator toimii niinkuin toimii läpi elokuvan. Joka tapauksessa itse pidän tästä suotta niin paljon mollatusta ja aliarvostetusta elokuvasta, samoin kuin "kolmannesta".

7/10

IMDb

Predator 2

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti