perjantai 3. toukokuuta 2013

Jason Goes to Hell: The Final Friday - Unrated


 Jason Takes Manhattanin lopusta ei kovin moni pitänyt ja turhan korkealentoinen se olikin tämän lajityypin kauhuun. Joten jatkumot unohdettiin suosiolla ja Jason on takaisin Crystal Lakella, vanhat metkut mielessä. Mutta erästä naisuhria jahdatessaan hän huomaa että jopa hallitus on älynnyt liki sata ihmistä tappaneen miehen olemassa olon ja Setä Samuli käy päälle, lujaa. Sen verran lujaa että Voorheesin poika menee palasiksi mutta eihän pienet vastoinkäymiset ole ennenkään olleet muuta kuin hidaste ja ruumiinavaussalissa asiat alkaa taas etenemään. Asioista kiinnostuneita on muitakin joista jokaisella on omat motivaationsa ja kuolleiden vanaa ruumishuoneelta Crystal Lakelle on helppo seurata.

 Moni ei pitänyt tästä julkaisun aikaan enkä ymmärrä miksi. Leffa kyllä poikkeaa edeltäjistään paljon mutta eiköhän sitä samaa oltukin jo nähty tarpeeksi? Onhan tässä toki sitä samaakin, paljasta pintaa ja hyviä tappoja, tällä kertaa kylläkin veren kanssa. Yllättävän runsaan veren, ainakin Unrated versiossa joka on helposti saatavilla. Kovin valitus tuli tietty siitä ettei itse Jasonia paljoa näy mutta sitten kun näkyy niin näky on komea.

 Minä pidin käsikirjoituksen tarkoituksesta selittää miksi Voorhees on se mitä on, tuoda valoon muutakin häneen liittyvää ja luoda hiukan omaa mytologiaa sarjaan joka on muutoin ollut hyvin suoraviivainen. Eikä toteutuksessakaan ole valittamista efektien ollessa hienoja ja kaikkien hoitaessa oman osansa kunnialla. Kun mukana on vielä viitauksia muihin elokuviin Sam Raimi/Wes Craven tyyliin niin se on aina mukavaa bongattavaa.

 Hyvä vaikkakin paikoitellen hiukan naurettava kauhuleffa joka irtoaa slasher juuristaan sopivasti, muttei täysin, elvytti sarjan haudanpartaalta ja jonka loppu sai aikaan vuosia kestäneen huhumyllyn. Mutta oikeuksien siirtyminen Paramountilta New Line Cinemalle oli hyvä asia.

7/10

IMDb

Jason Goes to Hell: The Final Friday

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti