sunnuntai 19. toukokuuta 2013

The Sleeping Car


 Ikuinen opiskelija Jason McCree tarvitsee asunnon ja löytääkin syrjäisen asunnoksi muutetun vanhan junavaunun. Heti alkuun on selvää ettei kaikki ole kunnossa mutta pakon edessä ei voi nirsoilla kun narttumaisesta vaimostakin on tullut ero otettua. Menneisyyden vääryydet jotka vaunussa vaikuttaa ei kumminkaan hyväksy epäkunnioittavaa sekä vapaamielistä käyttäytymistä ja tälläisiin synteihin sortuvia ihmisiä Jasonin ympärillä tuntuu riittävän eikä moista voi rankaisematta jättää.

 Mutta kun hahmot ovat lähinnä vain ärsyttäviä raivostuttavuuteen asti niin kyllä niitä joutaakin poistaa, tahti vaan on liian verkkainen sillä välissä olevat dialogi/ihmissuhde kohtaukset ovat sen verran heikko tasoisia että niiden väliin olisi kaivattu huomattavasti enemmän katkoja, tai sitten hahmoihin enemmän uskottavuutta sekä sympaattisuutta, jotta tästä olisi saatu aikaan edes keskinkertainen saatika hyvä. John Carl Buechlerin efektifirman tuotokset ovat kieltämättä hienoja, ja tekeepä mies yhden keskeisimmistä rooleistakin leffassa vaikka se pieni onkin, eli on vielä suurempi synti ettei itse elokuva ole kaksinen. Valopilkkuna efektien ohella on Kevin (R.I.P.) McCarthyn vähän kaikkiin jumaluuksiin uskova naapuri jonka nopeampi mukaan tulo olisi saattanut pelastaa joiltain ojanpohjilta.

 Kauhukomediat ovat takuulla yksi haasteellisimmista tehtävistä sillä tasapainoilu kahden vastakohdan välillä on vaikeaa ja vaikka tässä kauhuosasto onkin hyvää B-tasoa niin komedia puoli onkin sitten vain lähinnä typerää mukahauskaa sanailua huonojen roolihahmojen välillä.

 Viimeisen puolen tunnin aikana on hyviä kohtauksia mutta loppuratkaisu(t) on jo niin idioottimainen ettei itkeminen sohvannurkassa ollut kaukana. Syitä tämän katsomiseen ei juurikaan ole ellei vanhan koulukunnan prostetiikkaefektit ole rakkautena niinkuin minulla.

3/10

IMDb

The Sleeping Car

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti