tiistai 21. toukokuuta 2013

Tombs of the Blind Dead


 Vanhojen koulukavereiden kohtaaminen vuosien jälkeen on yleensä kiusallista. Varsinkin jos kyseessä on kämppäkaveri jonka kanssa on tullut kokeiltua uusia asioita. Näin käy Bettylle ja Virginialle jotka Roger suostuttelee yhteiselle junamatkalle Portugalin maaseudulle. Matkalla Virginia kumminkin päättää poistua liikkuvasta junasta ja hän päätyy hylätylle luostarille jossa joutuu myös yöpymään. Tämän seurauksena alueelle palaa uhka joka on ollut haudattuna jo vuosisatoja.

 Yli 40 vuotta vanha espanjalais-portugalilainen yhteistyö jonka olemassaolon olin jo unohtanut. Hooded Menacea kuunnellessa muisti palautui ja huomasin että yksi jatko-osista onkin aikoinaan jäänyt näkemättä mutta ensimmäisestähän sitä tupataan aloittaa.

 Leffa on käytännössä zombie-elokuva mutta persoonallinen ja pakko myöntää että paikoitellen naurettava sellainen, lähinnä hahmoista johtuvien epäloogisuuksien vuoksi sillä heidän käyttäytymisessään ei ole välillä mitään tolkkua. Kun asiaan vielä lisätään näyttelytyylin yhteneväisyydet saippuasarjojen tason kanssa, ajan näytteliöillä kun tuppasi olemaan lähinnä teatteritausta ja -koulutus, niin moni modernimpien ja varsinkin amerikkalaisten elokuvien ystävä ei varmasti pidä tästä. Itse kuulun vanhempien elokuvien kuluttajiin ja pidän eurooppalaisesta tyylistä paljon.

 Elokuva ei ole raaka mutta yllättävän tyly ja synkkä kylläkin. Kun tähän lisätään hienot elävät kuolleet sekä hyvä ohjaus niin kasassa on yksi eurokauhu, joka hipoo roskakauhua, johon lajityypistä kiinnostuneiden kannattaa tutustua.

7,5/10

IMDb

Tombs of the Blind Dead

DVDCompare

DVD

Trailer

Hooded Menace: The Eyeless Horde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti