maanantai 20. toukokuuta 2013

Armour of God


 Jackie Chan on Asian Hawk, seikkailija ja eräänlainen arkeologi mutta metodit ovat sitä luokkaa että jopa Indiana Jones kaivelee enemmän maata hänen rinnallaan. Kansainvälinen varas on sopivampi kuvaus. Hänen hallussaan on miekka, yksi osa Jumalten Aseista jotka haluaa haltuunsa salaperäiset kaapuveikot ja sen saadakseen he kidnappaavat Hawkin entisen tyttöystävän, lunnasvaatimuksena miekka sekä muut heidän hallustaan puuttuvat Aseet. Sääli vaan että miekka on huutokaupattu jo eteenpäin mutta parin mutkan kautta pelastusretki voi alkaa.

 Jackie Chanin ura on ollut pitkä ja väistämättä tasokin on ollut vaihteleva mutta itse pidän edelleen erittäin paljon vanhemmista, etenkin 1970- ja 1980-luku oli kulta-aikaa vaikka hyviä löytyykin läpi uran. Mies tekee aina itse stunttinsa ja on loukkaantunut useammankin leffan kuvauksissa, tätä tehdessä hengenlähtö oli lähellä puun oksan katketessa ja kun pään vastaanottavana materiaalina on kallio niin ei kenenkään kallo moista kestä useamman metrin pudotuksesta. Pientä aivokirurgiaa ja meno on jatkunut näihin päiviin asti.

 Valtaosaa miehen elokuvista on lyhennetty ja dubattu "kansainvälisille" markkinoille joka käytännössä tarkoittaa Yhdysvaltoja joten kannattaakin ottaa tarkemmin selvää minkä version hyllyynsä hankkii. Tietysti jos ei moinen häiritse niin se on jokaisen oma asia, itse osaan lukea ja haluan nähdä elokuvat sellaisena kuin tekijät ovat ne tarkoittaneet.

 Edelleen pätevä seikkailuelokuva jota aika on kieltämättä nakertanut muttei niin paljoa että se häiritsisi. Ja sisäinen lapsi nauttii.

8/10

IMDb

Armour of God

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti