torstai 30. toukokuuta 2013

The Host


 Kun Etelä-Koreassa olevan Yhdyvaltalaisen sotilastukikohdan ruumishuoneen formaldehydit kaadetaan viemäriin niin ne päätyvät Han-jokeen. Useita viikkoja myöhemmin teon seuraukset nousevat pintaan, saaden aikaan kaaoksen jonka johdosta joen ranta-alueet laitetaan karanteeniin. Tämän kaiken keskelle joutuu Parkien rikkonainen perhe mutta rikkonaisen voi yrittää korjata jos halua riittää. Ja kun haluun lisätään toivo kalleimpansa takaisin saamisesta niin kaikki on mahdollista.

 Jälleen kerran aasialaisten osoitus siitä että pikkurahallakin saa aikaan hienoa jälkeä sillä tämän budjetti on ollut n. 1,1 miljoonaa taalaa, 12 miljardia paikallisissa woneissa, jäljen vastatessa kymmenien miljoonien jenkkituotoksia. Tietysti valuutan arvo ja elintasot ovat eriäviä mutta aina nuo numerot jaksaa hämmästyttää. Kun vielä sisältöä tähän liki kaksituntiseen hirviöelokuvaan on saatu enemmän kuin valtaosaan muista vastaavanlaisista niin ei sovi valittaa sillä kyseessä on yksi lajityyppinsä parhaista hienolla ja persoonallisella hirviöllä varustettuna. Kauhu, draama sekä komedia on sotkettu hyvin keskenään ja vaikkei tällaisissa kaikkia kliseitä näköjään voi välttää niin jos niistä kumminkin ohitetaan yli 90% uskaltaisin väittää tulosta onnistuneeksi.

 Kakkososa on tehnyt tuloaan jo pari vuotta mutta sen julkaisua on jälleen siirretty ja näillä näkymin se tulee joskus ensi vuonna. Viivästymisen syynä on projektin jatkuva kasvaminen ja siitä johtuva lisärahoituksen tarve, viimeisimpänä lisäyksenä 3D muokkaus. Mutta tehköönsä rauhassa loppuun ettei tarvitse raakiletta julkaista sillä ainakin tähän mennessä julkaistu materiaali lupailee hyvää.

 Tätä voi suositella kaikille hirviöiden ystäville mutta myös myös niille jotka eivät moisista ole ennen välittäneet. Tämä voisi olla se joka avaa silmänne genren hienouksille.

9/10

IMDb

The Host

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti