perjantai 3. toukokuuta 2013

Friday the 13th Part 7: The New Blood


 Kun nuori tyttö surmaa väkivaltaisen isänsä puhtaan tahdon voimalla niin kierre psykiatrien parissa on edessä. Ja vuosien jälkeen tohtori Crews saa idean viedä jo lähemmäksi aikuisuutta ehtineen Tinan takaisin tapahtuma paikalle. Naapuriin rakennetussa talossa olisi mukavasti samanikäistä sakkia mutta tohtori patistaa vain parantumaan syyllistämisen kautta sekä keskittyy psyykkisiin voimiin itsekkäistä syistä. Itsesyytösten käydessä ylitsepääsemättömiksi Tina yrittää herättää kuolleista isäänsä, onnistuen nostamaan jotain tyystin muuta.

 Edellisistä tapahtumista on kulunut jo ilmeisesti hyvä tovi, vaikka vuosilukujen perusteella ei pitäisi näin olla, sillä Jasonin hautapaikan ympäristö on muuttunut täysin jo Tinan nuoruuden tapahtumissa saatika sitten ns nykypäivänä. Toisaalta eipä näissä tai kaltaisissa järkevät jatkumot olekaan niin oleellisia vaikka pistikin silmään. Tappoja tulee tasaiseen tahtiin ja osa niistä kuuluu sarjan parhaimmistoon, vähäverisyydestä huolimatta. Tästä aikoinaan syytettiin ohjaajaa ja taisinpa itsekin mollata John Carl Buechleria Ghoulies 3:n arvostelussani asian tiimoilta mutta ilmeisesti turhaan sillä ainakin Kane Hodderin Unmasked kirjassa syyksi sanotaan studio ja tuottajat jotka jälkituotannossa pilasi elokuvan, MPAA:n pelossa tietysti.

 Vaikka leffa onkin liki veretön ja käsikirjoituksessa olisi paljonkin toivomisen varaa niin yksi tärkeä tekijä tuli tässä mukaan: Kane Hodder astui Jason Voorheesin rooliin. Osa hahmoa aikaisemmin näytelleistä on ollut vain puvun täytettä mutta kun stuntmies sai roolin niin päätti hän paneutua siihen antaumuksella ja se näkyy, niin uskomattomalta kuin saattaa kuulostaakin. Vaikka hänen versiossaan on samaa viekkautta kuin edellisissä niin nyt mukana on myös määrätietoisuutta. Kun Jason on päättänyt tappaa sinut niin jumalauta, Jason TULEE ja TAPPAA SINUT! Tämä näkyy parhaiten pään ja vartalon liikeissä jotka kylläkin tuli osittain vahingossa maskeerauksen rajoittaessa näkyvyyttä.

 Moni asia ei tässä toimi ja loppu on huono mutta silti The New Blood on siedettävä yritelmä tehdä erilainen slasher ja hahmoissa on kumminkin ne pahimmat karikot onnistuttu välttämään. Ja onhan tässä paras Jason tähän mennessä, siitä yksi ylimääräinen piste, jota Hodder näytteli vielä kolmessa seuraavassa.

6/10

IMDb

Friday the 13th Part 7: The New Blood

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti