perjantai 24. toukokuuta 2013

Night of the Seagulls


 Tohtori Stein on määrätty lääkäriksi pieneen kalastuksella elävään kylään jonne hän muuttaa vaimonsa kanssa. Heti alkuun käy selväksi että asukkaat ovat hyvin sisäänpäin lämpiäviä eivätkä pidä muukalaisista. Kyläläisillä on myös perinteitä sekä tapoja jotka johtuvat menneestä joka ei anna armoa, ei pysy kuolleena ja haluaa sen mikä sille kuuluu.

 Blind Dead-sarjan neljännessä, ja viimeisessä, osassa käsikirjoittaja-ohjaaja Ossorio kierrättää kuvamateriaalin lisäksi samankaltaisia hahmoja kuin edellisissä on ollut. Kumminkin onnistuneesti sillä vaikka tämä ei pääsekään kahden ensimmäisen tasolle niin kolmannen (NurinaNurkka) katastrofit on onnistuttu välttämään. Sarjan kaikissa osissa on sama paha jota vastaan hyvät joutuvat taistelemaan mutta lähtökohdistaan huolimatta sen synty on aina hiukan erilainen ja tällä kertaa siitä löytyy viittaus H.P. Lovecraftiin. Tempo on jälleen maltillinen ja puutteistaan huolimatta tunnelma on isolta osin hyvä ja lohduton vaikkei hahmojen toiminnassa taaskaan välillä ole mitään tolkkua, jopa siinä määrin että kokonaisuus heikkenee varsinkin muutoin yllättävän tehokkaan loppupuolen kärsiessä.

 Night of the Seagulls on kohtalaisen elokuva sarjan päätös ja vaikkei nämä mestariteoksia olekaan niin kulttimaineensa ovat kumminkin ansainneet sekä paikkansa kauhuelokuvan historiassa.

6,5/10

IMDb

Night of the Seagulls

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti