perjantai 3. toukokuuta 2013

Friday the 13th Part 4: The Final Chapter


 Tällä kertaa Jason ehditään viemään ruumishuoneelle saakka ennen kuin valot korvien välissä alkaa jälleen toimimaan ja kotikonnuille pitää päästä. Ja kuinkas ollakaan niin matkan varrelle sattuu yh-äiti lapsineen joiden viereisessä talossa on nuorisoa viikonlopun vietossa. Eli mikäs kiire Voorheesin pojalla sillä voihan porukkaa lahdata muuallakin kuin kotipihassa kun kerran naapureita ollaan.

 Joseph Ziton ohjaaman neljännen osan oli tarkoitus olla sarjan viimeinen mutta niinhän ei todellakaan käynyt vaikka lopetuksen maku onkin selkeä. Juonta on monipuolistettu sen minkä tällaisissa voi mukaan lisätyillä ihmissuhde kuvioilla sekä kostotarinalla kuten myös lapsi hahmolla. Paljasta pintaa lisättiin reippaasti edellisiin katsottuna niin kuin myös väkivaltaa sillä Jason on tässä aggressiivisempi ja brutaalimpi kuin aiemmin mikä ei haittaa kun efektitkin ovat parantuneet paluun sarjaan tehneen efektimestari Tom Savinin myötä.

 Jasonin hahmon toimivuutta on parannettu uhkaavuuden sekä toiminnallisuuden myötä ja vaikka käsikirjoituksessa on kakkosen kaltaisia omituisuuksia niin ei nekään itseäni häirinnyt vaan kyseessä on yllättävänkin hyvin toimiva jatko-osa nopeaan tahtiin ilmestyneessä sarjassa. Eikä edes lapsihahmo häirinnyt sillä vaikka Corey Feldmanin aikuisura ei ole juuri toiminut niin kokenut lapsinäyttelijä hän kumminkin oli uran alkaessa jo seitsemän vuotiaana vuonna 1978.

 Yksi sarjan parhaiten toimivista osista sekä pieni parannus kolmosesta. Näihin vaaditaan oikeaa intohimoa B-elokuviin ja kauhuun ylipäätään sillä en jaksa uskoa että keskiverto viihde-elokuvan katselija juurikaan osaa arvostaa tämän kaltaisia.

7,5/10

IMDb

Friday the 13th: The Final Chapter

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti