perjantai 3. toukokuuta 2013

Friday the 13th Part 5: A New Beginning


 Edellisestä elossa selvinneen elämä ei ole ollut helppoa vaan mielenterveysongelmat ovat tulleet osaksi elämää. Pää on saatu kumminkin joten kuten toimimaan joten hänet siirretään valtion psykiatrisesta sairaalasta Pinehurstin yksityiseen ja avoimempaan nuorille tarkoitettuun hoitolaitokseen jonka olemassa olosta naapurusto ei pidä. Mutta parin potilaan riidan johtaessa toisen kuolemaan ja toisen vangitsemiseen alkaa seudun väestö jälleen harventua, paikallisen poliisin ihmetellessä.

 Neljännen piti olla viimeinen mutta kun rahaa tuli ja fanitkin vaativat lisää niin viides tarjottiin jo vuotta myöhemmin mikä näkyy taas käsikirjoituksen heikkoudessa. Osa kylläkin toimii ja varsinkin muutos perinteiseen kaavan jossa kaikki tapahtuu yhden yön aikana on tervetullut vaikkei tässäkään nyt mitään pitkän kaavan murhatrilleriä tarjoilla tasaisena pysyvän tappovirran ollessa jälleen suht monipuolinen MPAA:n jäljen paistaessa kirkkaana sillä tuli katsottua aikoinaan nämä kaikki näköjään sen verran useasti VHS:ltä että erot näihin teatteri versioihin huomaa vaikka poistot ovatkin hyvin pieniä. En kylläkään osaa sanoa huomaako niitä ellei tiedä.

 Tässä osassa sarjaa tuli slashereiden perisynti esille eli hahmoista ei välitä niiden ärsyttävyyden vuoksi ja kun suuri osa kuolevista vielä esitellään vasta vähän ennen hengen lähtemistä niin ketä kiinnostaa? Ei ainakaan sarjan faneja ja vaikka ei tämäkään mikään floppi ollut niin sarjan uskolliset seuraajat nosti joistain muutoksista sen verran ison metelin että jopa studion pomot kuulivat.

 Jos aikoo katsoa näitä mutta jostain syystä ei aika riitä kaikille niin tämän yli voi surutta hypätä keskinkertaisuuden vuoksi sekä syistä joita en kerro sillä silloin paljastaa jo aivan liikaa.

5/10

IMDb

Friday the 13th Part 5: A New Beginning

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti