maanantai 20. toukokuuta 2013

Armour of God 2: Operation Condor


 Afrikassa sijaitsevaan salaiseen Toisen Maailmansodan aikaiseen natsibunkkeriin on YK:n tietojen mukaan piilotettu useammasta maasta varastettua kultaa ja päättäjät ovat saaneet idean: Lähetetään kullan etsintään aasialainen. Näin Asian Hawk, tai tässä nimi on käännetty Condoriksi, saa uuden tehtävän, tällä kertaa puhtaasti laillisen. Tietysti kullan perässä on muitakin ja Afrikka kutsuu rikollisten jahdatessa sekä naisten ollessa tiellä.

 Operation Condor oli oman aikansa kallein aasialainen elokuva, mikä ei tietenkään jenkki asteikolla tarkoita juurikaan mitään, ja se näkyy läpi elokuvan. Leffa tarjoaa jälleen huikeita stuntteja, tympääntyminen ei ole missään vaiheessa edes lähellä eikä slapstick huumori ole aina välttämättä pahasta vaan sekoitus toimintaan on hyvä. Edellytyksenä kieltämättä on että hyväksyy aasialaisen huumorin lapsenomaisuuden sekä heidän häveliäisyyden jolla pelataan käsikirjoituksessa paljon. Yksi asia joka voi myös häiritä joitain on Jackie Chanin "taistelu" tyyli joka on käytännössä teatteria, näyttävyyttä jossa realismia on uhrattu viihteen vuoksi mutta entä sitten? Elokuva on elokuva, jos haluat todellisuutta niin katso uutisia.

 Leffan dubatussa versiossa Condorin hahmo on muutettu jonkinlaiseksi salaiseksi agentiksi mitä hän ei todellakaan ole alkuperäisversiossa eli elokuvan sisältö muuttuu hiukan sen myötä ja kestoakin on vähennetty. Jälleen makuasiota mutta minulle se vastaa viiksien piirtämistä Mona Lisalle.

 Elokuva on ensimmäisen tasoinen ja tämänkin kuvauksissa Chan onnistui tippumaan pahasti mutta onneksi mies ei ole antanut moisten keskeyttää hienoa ja monipuolista leffa uraansa sillä tämänkin jälkeen on tarjottavaa vielä riittänyt.

8/10

IMDb

Armour of God 2: Operation Condor

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti