perjantai 3. toukokuuta 2013

Friday the 13th Part 8: Jason Takes Manhattan


 Jason Voorheesin lepo häiriintyy kun murtunut suurjännitejohto jytkäyttää eloa ruumiseen ja murhathan sitä mielessä on alusta lähtien. Tähän oivallisen tilaisuuden tarjoaa opiskelija risteily Crystal Lakelta New Yorkiin jolla on myös yksi henkilö joka tietämättään on kohdannut Jasonin aikaisemminkin. Lahtaus alkakoon.

 Sarjan kahdeksas osa ja nopea julkaisu tahti alkaa näyttämään selkeästi seurauksensa sillä vaikka käsikirjoitus on pääpiirteittäin parempi kuin edellisessä niin siihen on tungettu aivan liikaa ihmissuhde draamailua isien setviessä välejään lastensa kanssa, narttumaisten henkilöiden harrastaessa kiristystä ja päähenkilön nähdessä näkyjä sekä kuullessa asioita joita muut ei kuule. Siihen vielä lisäksi: hän pelkää vettä. Hahmoista valtaosa on "Tapa jo saatana se!" osastoa ja vaikka tappoja tuleekin jälleen kiitettävästi ja kekseliäsyys on viety äärirajoille niin kukkahattutätien pelossa liki kaikki on taas vesitettyä. Elokuvassa on kammottavan 80-lukulainen tunnusbiisi eikä musiikeissa paljon hurraamista ole, kaiken kuulostaessa huonoilta cover versioista edeltäjistään.

 Vaikka nimessä Manhattan onkin ja muutama kohtaus toki New Yorkissa on kuvattu niin silti kaikki muut kaupunki kohtaukset on kuvattu Vancouverissa rahallisista syistä. Budjetista on osattu ottaa kaikki irti tapahtumapaikkojen monipuolisuudella ja on leffa muutoinkin aika näyttävä ja jopa mahtipontinen omalla sarallaan.

 Valitettavaa löytyy mutta kyllä tämä silti pääpiirteittäin täyttää tehtävänsä ja on kumminkin siedettävä slasher jonka käsikirjoitus olisi vaatinut viilaamista ja näin olisi saatu kestoakin pois, loppupuolelta varsinkin, ja finaali olisi ollut parempi miettiä uusiksi. Parasta antia tässä onkin jälleen Jason jota Kane Hodder tulkitsee hienosti. Jokin tässä maskipäässä on vaan kiehtonut alusta lähtien.

6/10

IMDb

Friday the 13th Part 8: Jason Takes Manhattan

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti