tiistai 7. toukokuuta 2013

Halloween 5


 Neljännen osan lopussa pidettiin varmana että tällä kertaa Myers on kuollut mutta mikäpä pahan tappaisi, ainakaan tässä tapauksessa. Viides osa jatkuu suoraan edellisen lopusta, päätarinan käynnistyessä vuotta myöhemmin ja pikku Jamie on joutunut sairaala hoitoon puhekyvyttömänä ja pahasti traumatisoituneena, kärsien painajaisista sekä valveunista joissa hän näkee Haddonfieldiä ja häntä terrorisoineen Michael Myersin olevan elossa ja vanhoissa puuhissaan. Tilannetta ei paranna jo jokseenkin sekopäiseksi muuttunut tohtori Loomis jonka pakkomielteisyys Michael Myersiin on entistäkin pahempi. Syystäkin sillä on halloween ja nuoret ovat juhlatuulella ryypiskelemässä, harrastamassa esiaviollista seksiä ja muutoinkin paheiden tiellä.

 Vaikka tämä hyödyntääkin positiivisesti edellisen osan kammottavaa loppua niin kolmen käsikirjoittajan aikaansaannos sortuu perisyntiin eli raivostuttaviin teinihahmoihin joiden puolesta ei jaksa hurrata eikä käsikirjoituksessa kehumista muutoinkaan ole vaan paljon on menty siitä missä rima on matalin. Mukaan on laitettu hidasälyisiä poliiseja joilla on jopa omat "hassut" musiikit joissain kohtauksissa ja muutoinkin huumorin mukaan tuomisella on varmaan ollut tarkoitus tuoda omalaatuisuutta muihin osiin nähtynä mutta siinä on epäonnistuttu pahasti. Elokuvaa edes vähän kantava voima on vasta 12-vuotias Danielle Harris mutta ei hänenkään rahkeet määräänsä pidemmälle riitä muutoin heikossa tusina tekeleessä ja jopa Donald Pleasencen alusta lähtien näyttelemän Loomisin tarjoamat mahdollisuudet on tyritty liki täysin.

 Tekijät ovat ilmeisesti ajatelleet että kun laitetaan käsikirjoitukseen otsikoksi Halloween 5, Myersin tasoinen hahmo ja pohjustetaan mielenkiintoisesti seuraavaa niin fanit nielevät mitä tahansa, jopa "Tehdään nyt joku jatko" asenteen. Pyhäinhäväistys sanon minä ja pisteitä lisää Harrisin ansiosta.

P.S.: Vaikka kansissa on liki kaikissa tuo The Revenge of Michael Myers niin itse leffan alussa ei ole muuta kuin Halloween 5, näin ollen ei otsikossakaan muuta ole.

3/10

IMDb

Halloween

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti