tiistai 1. huhtikuuta 2014

Rawhead Rex


 Pienessä irlantilaisessa Rath Mhurnen kylässä eräällä maanviljelijällä on ongelma: Keskellä hänen peltoaan on suuri kivipaasi joka ei liikahdakaan paikoiltaan. Mutta jos tarpeeksi yrittää niin mikä tahansa on siirrettävissä, tosin parempi olisi ollut jos kiveen ei olisi kajottu.

 Hirviö elokuvat ovat yksi lukuisista elokuvallisista intohimoistani ja jos hirviö toimii niin muu elokuva siinä sivussa saa olla heikompikin. Rawhead Rexissä on valitettavasti kaikki osat keskinkertaisia ja vaikka Rex on aggressiivinen ja brutaali sekä ulkoisilta muodoiltaan hieno niin pahin ongelma on sen käyttämisessä sillä siitä hetkestä lähtien kun Rawhead herää niin sitä näytetään runsaasti ja tarkasti. Lisäongelma on se että elikko näyttää siltä kumilta josta puku on tehty eikä pintoja ole yritetykään tehdä luonnollisemman näköiseksi. Näyttelijöiden suoritukset ovat kohtalaisia, pääosassa oleva David (R.I.P.) Dukes (Hän kuoli kesken Rose Redin (NurinaNurkka) kuvausten) on hyvässä vedossa, mutta ei olisi ollut pahitteeksi jos hahmoja ja niiden toimintaa olisi mietitty tarkempaan, pitkään ja hartaasti.

 Elokuva on ohjaaja George Pavloun irlannissa tekemä ja se perustuu Clive Barkerin saman nimiseen hienoon novelliin, jonka lukemisesta on liki rikollisen pitkä aika, ja muutoksia on tietysti tehty mutta tarinan runkoon ei ole koskettu liikoja. Rahaa kumminkin olisi voitu tuotokseen laittaa enemmän, eikä kyvykkäämpi ohjaajakaan olisi ollut pahitteeksi, mutta Barker oli vielä tämän tekemisen aikoihin pienten piirien kauhukirjailija josta kasvoi kauhun ikoni vasta vuotta myöhemmin hänen itsensä ohjaaman Hellraiserin myötä. Yritän tällä jaarittelulla hienovaraisesti vihjata sitä että mielestäni tämä tarina ansaitsisi paremman version eli näin ollen uusintaversion ja moista en mielelläni myönnä. Rawhead Rex paranee loppua kohden mutta silti kokonaisuus jää vain hiukan keskinkertaisen yläpuolelle.

5/10

IMDb

Rawhead Rex

DVDCompare

DVD

Trailer


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti