maanantai 21. huhtikuuta 2014

Basket Case


  Duane Bradley muuttaa rähjäiseen New Yorkissa olevaan hotelli Brosliniin, huoneeseen numero seitsemän. Hän kantaa kaikkialle mukanaan lukossa olevaa rottinkikoria jossa on jotain eloperäistä ja joka pitää lihasta. Tämä jokin haluaa kostaa yhdessä Duanen kanssa menneisyyden vääryydet ja vaikka koston kohteena ovatkin lääkärit niin asianajajia ei tarvita.

 Basket Case on ohjaaja Frank Henenlotterin ensimmäinen elokuva joka tehtiin noin 35 000 dollarilla ja todella pienellä kuvausryhmällä, yhden ihmisen tehdessä useamman henkilön työt. (Äänipuolella oli uraansa aloitteleva Jim (Street Trash) Muro) Tästä syystä lopputeksteissä olevista nimistä näyttelijöiden lisäksi puolisen tusinaa on oikeita ja loput keksittyjä koska ei haluttu vain toistaa samoja nimiä. Mutta sivuseikkoja jälleen kerran, elokuvaan: Rahan vähyys näkyy luonnollisesti kokonaisuudessa mutta Basket Case on kaikin puolin outo elokuva ja juuri sen outouden vuoksi leffa toimii. Samasta outoudesta johtuen elokuva on säilyttänyt kulttistatuksensa ja jos kultti/kauhuelokuvat eivät kiinnosta niin turhaanpa tätäkään pidemmälle luet. Minua taas kiinnostaa ja kun näin tämän ensimmäisen kerran noin 25 vuotta sitten niin Basket Case teki vaikutuksen pitkäksi aikaa ja katselukertojakin on kertynyt tähän mennessä parinkymmenen luokkaa. Elokuvan huumori ei välttämättä kaikille toimi mutta tahatonta huumoria saattaa joku saada irti kömpelöistä erikoistehosteista tai näyttelysuorituksista mutta minua ne eivät häiritse.

 Basket Case kuuluu jokaisen kauhukulttuuria enemmän harrastavan yleissivistykseen, kuten muutkin Frank Henenlotterin ohjaukset, ja vaikka tämä(kin) on hyvin lähellä roskan ja huonouden rajaa niin se raja ei kumminkaan ylity. Elokuva on saanut pari jatko-osaakin ja niistä tarkemmin tulevaisuudessa.

8/10

IMDb

Basket Case

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti