sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Half Past Dead


 Sasha Petrosevitch on autovaras joka tuomitaan vankeuteen entistäkin ankarampaan New Alcatraziin jonka teloituskammio on tarkoitus vihkiä uudestaan käyttöön keskiyöllä Lester McKennan tuomion täytäntöön panemisella. Joku kumminkin haluaa McKennan piilottamat 200 miljoonan dollarin arvoiset kullat hinnalla millä hyvänsä eikä huipputekninen vankila ole muuta kuin hidaste ahneuden edessä. Mutta parhaimmatkin suunnitelmat voivat mennä pieleen hyvinkin nopeasti.

 Ja koska Sashan roolissa on Steven Seagal niin osa pieleen menemisistä tulee miehen elokuvia katsoneille saman tien ilmi, joskaan ei kaikki. Mutta tosiasia on se ettei Seagal ole tehnyt vuoden 1996 Executive Decisionin (IMDb) jälkeen (Ja siinäkin rooli oli pieni.) pääosin muuta kuin roskaa ja tällä vuosituhannella ainoat onnistumiset ovat olleet Exit Wounds (IMDb) sekä Machete (IMDb) ainakin niistä mitä olen nähnyt. Half Past Dead putoaa suoraan roska-kategoriaan eikä edes hyvään roskaan sillä elokuvan ainoana hauskuutena on Seagalin yrmistelyn seuraaminen, kaikki muu on lähinnä erinäisiä kiputiloja aiheuttavaa katsottavaa.

 Elokuvan taistelukohtaukset ovat huonosti ohjattuja ja varsinkin vaijereiden käyttö stunteissa on uskomattoman heikkoa. Yhdenkään näyttelijän roolisuorituksissa ei ole mitään uskottavaa ja sen osaston heikoimpana linkkinä on, ei niin yllättäen, räppärit Kurupt sekä Ja Rule ja koska he ovat näyttelijöinä niin tottakai soundtrackilläkin on vahvasti edustettuna kyseinen "musiikki" tyyli, muutoin saadaan korville saastetta lähinnä huonon Nu-metallin (Siitä musiikkityylistä löytyy kumminkin edes jotain hyvää toisin kuin räpistä.) muodossa.

 Half Past Dead on surkea elokuva ja suoraan DVD markkinoille tehty kakkonenkin on tullut jonka pääosassa on WWE-painija Bill Goldberg (IMDb), se minkä verran jatko-osalla on tekemistä tämän kanssa ei ole minulla tiedossa mutta ainakin molemmissa on räppäri Kurupt jonka hahmokin on sama. Ja koska jatko-osat tahtoo olla muutamaa poikkeusta lukuunottamatta yleensä ensimmäistä heikompia niin Half Past Dead 2 jää osaltani todennäköisesti näkemättä.

2/10 (Yksi piste tulee Steven Seagalista)

IMDb

Half Past Dead

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti