perjantai 18. huhtikuuta 2014

Frozen


 Elsalla on taikavoimia ja niiden hallitsemattomuuden vuoksi hänet käytännössä eristetään maailmasta, jopa rakkaasta Anna-siskosta. Mutta kun heidän vanhempansa kuolevat niin tytöt jäävät valtavan linnan seinien suojaan vuosiksi, erillään toisistaan, Elsan pelätessä kasvavien voimiensa vaikutusta ympäristöön. Mutta se päivä jolloin heidän on kohdattava maailma uudestaan on väistämätön.

 Frozen rikkoi teattereissa animaatioiden ennätyksiä ja ymmärrettävistä syistä. Elokuva on monessa mielessä perinteinen Disney-prinsessatarina mutta se rikkoo niitä perinteitä siinä sivussa yllävän tuoreella otteella. Näin on saatu animaatioiden ystävät teattereihin laidasta laitaan ja olin itsekin menossa tätä katsomaan suurelta kankaalta, aikaa ei vaan silloin järjestynyt mutta uskoisin että niille joille sitä järjestyi niin tämä on ollut 3D: nä visuaalisesti hieno kokemus. Disneyn yksi vahvuus on aina ollut hyvissä sivuhahmoissa kuten tälläkin kertaa ja sitä puolta edustaa parhaiten poro Sven sekä elävä, ja hiukan todellisuus ongelmainen, lumiukko Olaf joille ainakin minä, sekä sohvan toinen nurkka, jaksoi nauraa. Ääninäyttely on jälleen kerran taattua Disney-laatua joka on ollut yhtiön toinen vahvuus alusta lähtien, kolmantena on tietysti laadukas animaatio.

 Frozen jää välillä junnaamaan hiukan paikoilleen ja se syö leffan tehoa mutta hyvä tämä silti on sillä teknisesti komea, vauhdikas ja hauska animaatio osoittaa sen ettei sana perinteinen tarkoita automaattisesti tylsää ja ennen nähtyä (Vaikka loppu ei nyt mitenkään yllättävä ollutkaan) vaan osittain musiikista voimaansa ammentava elokuva viihdytti ainakin tätä lapsenmielistä hyvin.

8/10

IMDb

Frozen

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti