torstai 10. huhtikuuta 2014

Dark House


 Nick Di Santon äiti Lilian kuolee kun hoitolaitos jossa hän on tuhoutuu tulipalossa. Kuukausia myöhemmin Nickiin ottaa yhteyttä asianajaja joka kertoo äidin jäämistöstä löytyneen papereita joiden seasta löytyy talon kauppakirja sekä valokuva rakennuksesta joka on sama josta Nick on piirtänyt kuvia koko ikänsä mutta hänellä ei ole muistikuvaa siitä että hän olisi koskaan talolla käynytkään. Halu tietää enemmän omasta menneisyydestä pakottaa kumminkin etsimään paikkaa mutta helppoa se ei ole sillä kylä jossa rakennuksen pitäisi sijaita tuhoutui 23 vuotta sitten tulvien seurauksena. Mutta huhut kertovat Wormwoodin talosta joka säästyi tuholta.

 Olen katsonut ohjaaja Victor Salvalta aikaisemmin Jeepers Creepersit (NurinaNurkka1, NurinaNurkka2) joten ajattelin tutustua miehen muuhunkin tuotantoon. Dark House on hänen viimeisin elokuva joka on saanut ristiriitaisia arvosteluja ja ymmärrän kyllä miksi sillä ensimmäinen tunti on käsikirjoituksensa puolesta todella epätasainen ja vaikka tarina onkin alusta lähtien kiinnostava niin hiukan ennen nähdyn maku on läsnä loppuun saakka eikä juonen ennalta arvattavuudet auta asiaa.

 Tarinassa on kumminkin sen verran hyvää sekä mielenkiintoista ettei keskeyttämistä tarvinnut miettiä ja varsinkin viimeiset noin 45 minuuttia onnistui yllättämään positiivisesti mikä kieltämättä lisäsi alun tuottamaa pettymystä sillä kun käsikirjoittajilla on ilmiselvästi kykyjä niin miksi he eivät olleet tajunneet pistää alkua uuteen uskoon? Salvan ohjauksessa on jälleen sitä tyylikkyyttä ja synkkyyttä mitkä tuli tutuksi jo Jeepers Creeperseissä eli visuaalisuus toimii eikä näyttelijöistä pääse pahemmin Nurisemaan vaikka tuottajanakin toiminut Tobin (Saw) Bell vetääkin hommansa tutun oloisesti. No, tähän suoritus kumminkin sopi.

 Dark House on hankala arvioitava numerollisesti sillä taso heittelee 4 - 8 välillä mutta silti 6 tuntuu liian alhaiselta sillä ongelmistaan huolimatta kokonaisuus on positiivinen. Jos olet kriittinen katsoja joka haluaa katsoa vain täydellisyyttä niin katso jotain muuta mutta jos silmien ja aivojen välillä toimii jonkinlaiset suodattimet tai yhteys on muutoin katkonainen kuten Nurisijalla niin ei tämän parissa aika täysin hukkaan mene.

7/10 (Armo kävi oikeudessa)

IMDb

Dark House

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti