maanantai 31. maaliskuuta 2014

Knights of Badassdom


 Joe on automekaanikko joka asuu linnaa muistuttavassa talossa kavereineen jotka harrastavat larppaamista (Live Action Role Playing teille tietämättömille) ja kun Joe joutuu tyttöystävänsä hylkäämäksi niin kavereilla on pettämätön suunnitelma: Juotetaan Joe humalaan hampun säestyksellä, puetaan haarniskaan ja otetaan mies mukaan alueen suurimpaan LARP-tapahtumaan. Pelin tiimellyksessä käy kumminkin pienoinen moka: Joukon maagin loitsukirja on erään John Deen vuosia kadoksissa ollut teos ja pian pelissä on mukana oikea helvetin asukas.

 Olen pelannut roolipelejä reilut 25 vuotta, vaikka viime vuodet ovatkin kuluneet enemmän lautapelien parissa, ja larppaamista tuli testattua pari kertaa. Ja vaikka nörtti olenkin niin siinä kohtasin minun nörttiyden rajat sillä se touhu oli minulle käsittämätöntä. Mutta kohtalaisen hauska elokuva aiheesta on näköjään saatu aikaiseksi sillä Knights of Badassdom on hilpeä pienen rahan kauhu/komedia/fantasia johon on sotkettu roolipelielementtien lisäksi metallimusiikin pahimpia kliseitä mikä ei ole kovinkaan yllättävää kun katsoo ohjaaja Joe Lynchin mieltymyksiä. Myös hänen rakkaus B-elokuviin on päivän selvää tässä hyvien näyttelijöiden (mm Summer (IMDb) Glau) sekä hahmojen ryhdittämässä yksinkertaisessa tarinassa mutta roolipelien tai pelaajien tunteminen hyvässä ja pahassa mielessä tuo kumminkin sen verran lisää pontta elokuvaan että jos et tunne koko kulttuuria lainkaan niin vähennä pisteistä heti yksi pois vaikka kasari henkisistä B-kauhukomedioista muutoin pitäisitkin.

 Knights of Badassdom oli positiivinen yllätys ja vaikka traileri vaikuttikin lupaavalta niin en kumminkaan uskaltanut toivoa lähellekään tämän tasoista mutta kyseessä on hauska elokuva ja varsinkin lopussa oli vedet silmissä. Tällaisia lisää, kiitos!

8/10

IMDb

Knights of Badassdom

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti