tiistai 4. maaliskuuta 2014

Return to Horror High


 1982 sarja murhia järkytti Crippen High Schoolia eikä murhaajaa koskaan saatu kiinni. Vuosia myöhemmin kuvausryhmä menee tekemään elokuvaa tapahtumista samaisen koulun jo hylättyihin tiloihin mutta käytävillä on tekijöiden lisäksi joku muukin.

 Return to Horror High on pienen budjetin kauhukomedia eksploitaatio elokuvan tekemisestä eli monessa mielessä tyypillinen Roger Cormanin elokuva ja hänen New World Pictures toimikin aikoinaan elokuvan jakelijana. Elokuva on myös erään George Clooneyn varhaisia tuotoksia ja näyttelijöiden suoritukset ovatkin kauttaaltaan yllättävän laadukkaita tämän kaltaisien elokuvien joukossa ja varsinkin Alex Roccon näyttelemä Harry Sleerik on hieno niljakkaan tuottajan perikuva mutta koska on kyse kumminkin B-luokan tuotoksesta niin ei tässä kenellekään kaikesta huolimatta olla Oscareita jakamassa. Positiiviseti yllättävä tarina kerrotaan takautumina ja joidenkin mielestä sekavasti mutta kyllä tässä kärryillä pysyy jos vain malttaa katsoa sillä ei tämä mitenkään monimutkainen ole katsojalle joka omaa plussan puolella olevan ÄO: n joihin ylpeänä itseni lasken. Wes Craven kierrätti hitti slasher Screamiin Return to Horror High: n murhaajan pukua vuosia myöhemmin eli kyllä tämän olemassa olo on huomattu isommissakin piireissä.

 Mutta vaikka elokuvan ideoita on kierrätettykin isommissa tuotannoissa niin ei se silti tästä hyvää tee sillä elokuva on liian laahaava sekä kesy (Lue: Vähäverinen ja liian vähän paljasta pintaa) tämän tyyliseksi elokuvaksi ja vaikka huumori puoli olikin pääosin toimivaa niin silti itseltäni vaati pari katsomiskertaa että sai lopputekstit näkyviin.

5/10

IMDb

Return to Horror High

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti