sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Rottweiler


  On vuosi 2018 ja Dante pakenee eteläisessä Espanjassa olevalta vankileiriltä. Hän lähtee etsimään tyttöystäväänsä mutta helppoa se ei ole sillä hänen kintereillään on poliisien lisäksi jotain pahempaa: Koira joka on muutakin kuin lihaa ja verta.

 Stuart Gordon ja Brian Yuzna kaksikko oli 1980-luvulla kauhuelokuvien pieniä suuria jotka tekivät tasaisen hyviä elokuvia genren ulkopuolellakin ja kun Gordonin ura jatkuu vieläkin hyvänä niin Yuznan alamäki näkyy jyrkkenevän, tosin luulin että vuonna 2010 tullut Amphibious 3D (NurinaNurkka) olisi ollut miehen aallonpohja mutta ei, sen hän näköjään saavutti jo kuusi vuotta aikaisemmin tällä tekeleellä. Rottweiler on kauttaaltaan heikosti näytelty, espanjalaisen kauhun legenda Paul Naschy on edes pieni valon pilkahdus sillä saralla, sekä toteutettu rävellys jonka tason ymmärtäisin jos kyseessä olisi uraansa aloitteleva tekijä jolle on annettu hyvin rajallinen budjetti mutta nyt on kumminkin kyseessä kokenut konkari. Tarina on suurelta osin ennalta arvattava, vaikka muutama yllätyskin löytyy, ja käsikirjoitukseen on tungettu turhanpäiväisiä asioita joilla on yritetty tehdä syvällisempää kokonaisuutta mutta miksi? No, varmaan on haluttu tehdä jotain muuta kuin suoraviivainen kauhuelokuva mutta kyseessä on kumminkin tappajarobotti koira-elokuva ja karsimalla pahimmat jaarittelut elokuva olisi ollut lyhyempi ja todennäköisesti myös parempikin.

 Elokuvan harvoja positiivisia puolia on itse koira joka on tehty niin hyvin kuin pienen budjetin B-elokuvassa on mahdollista joten siitä on annettava yksi ylimääräinen piste mutta eipä tätä varmaankaan sen vuoksi kannata katsoa.

2/10

IMDb

Rottweiler

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti