lauantai 15. maaliskuuta 2014

The Objective


 Muutama päivä syyskuun yhdennentoistä päivän tapahtumien jälkeen CIA: n tiedustelu löytää Afganistanista merkkejä radioaktiivisesta säteilystä ja pelko siitä että Al-Gaida on saanut ydinaseen pakottaa tutkimaan säteilyn lähteen tarkemmin. Tehtävän suorittamiseen tarvitaan kumminkin paikallisen pyhän miehen lupa jonka löytäminen ei ole helppoa sillä hän piileksii pyhillä vuorilla eikä pienen erikoisjoukon ainoana murheena ole taleban taistelijat vaan muinaiset vuoret katkevät sisäänsä jotain muutakin.

 Ohjaaja Daniel Myrickin ura käynnistyi samaan aikaan Eduardo Sánchezin kanssa kun he onnistuivat saamaan pienen independent elokuvansa suurille markkinoille. Elokuva oli tietysti The Blair Witch Project (IMDb) mutta sen jälkeen ei kumpikaan ole samaan pystynyt ja Sánchezin Altered (NurinaNurkka) oli heikko esitys hyvistä ja mielenkiintoisita ideoistaan huolimatta. Mutta Myrickin The Objective on huomattavasti heikompi tekele jonka ongelmana on todella kankeat näyttelijät, tusina hahmot sekä lukuisat kliseet joita karsimalla elokuvasta olisi saattanut tullakin jotain. On CIA, tehtävä joka ei olekaan sitä mitä sen piti olla, syrjäinen seutu, tekniikka ei toimi jne ja tähän lisäksi vielä muka syvällisiä lässyttävä kertojan ääni, pääosin laahaava tarinan kerronta ja idioottimainen loppu niin eipä hurraamisen aihetta juurikaan jää. Efekteistä ei voi juurikaan puhua sillä niitä on vähän ja ne vähäisetkin jää yhtä kohtausta lukuunottamatta heikoiksi.

 Käsikirjoituksen pohjatarina on mielenkiintoinen mutta lopulliseen tuotokseen on lisätty niin paljon kaikkea jo ennenkin nähtyä että The Objective jää heikoksi tusina tuotokseksi jollaista ei jaksa katsoa, ei ainakaan kovin mielellään.

PS: Valitan spoileria "tehtävä joka ei olekaan sitä mitä sen piti olla" kohdassa mutta ei vaan jaksanut kiinnostaa välttää sitä. Välttäkää te tätä.

2/10

IMDb

The Objective

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti