torstai 6. maaliskuuta 2014

Elvira's Haunted Hills


 Elvira on esiintymismatkalla Euroopassa mutta hänelle tulee hankaluuksia huoneen maksun kanssa Romaniassa ja siinä vaiheessa kun vuokraisäntä tulee kirveen kanssa oven läpi on viihdetaiteilijan aika vaihtaa maisemaa. Mutta Karpaattien vuoristo vuonna 1851 on karua seutua joten kun tohtori Bradley Bradley tarjoaa hänelle sekä palvelijalle kyydin ja majoituksen niin tottakai neito tarttuu tilaisuuteen. Päämääränä on Hellsubusin linna jota väitetään kirotuksi ja joskus taikauskoissa on jotain perääkin.

 Cassandra Peterson yritti vuosien ajan saada tehdyksi toista Elvira-elokuvaa kohtalaisen hyvin menestyneen Elvira: Mistress of the Darkin (NurinaNurkka) jälkeen mutta studioita ei tuntunut elokuva kiinnostavan. Joten kun muuta vaihtoehtoa ei löytynyt niin neito päätti tehdä elokuvan omilla rahoillaan independent-tuotantona ja halvimmaksi kuvauspaikaksi järjestyi Petersonin lankomiehen kautta Romania ja koska mitään casting tilaisuuksia ei ollut vara järjestää niin ohjaaja, tuottaja ja Cassandra soittelivat tutuille näyttelijöille sekä tekijöille ylipäätään. Kaveriprojektin kuvaukset olivat hankalat rahan vähyyden vuoksi ja niin paikalliset olot kuin työmiehetkin oli hiukan niin ja näin.

 Mutta vaikeuksien kautta voittoon pitää useasti paikkansa ja tällä kertaa lopputuloksena on hauska kauhuparodia joka on ottanut kohteekseen Roger Cormanin elokuvat ja niistä The Pit and the Pendulum, House of Usher sekä Tomb of Ligeia on selvästi tunnistettavissa. Irvailu on myös yleismaallistakin ja jos 1950-1960 lukujen kauhuelokuvat ovat tuttuja niin tunnistaa kyllä elementtejä koko sen ajan goottikauhusta lavasteita ja roolihahmoja myöten. Elokuvan huumori on edellisen Elviran nähneille tutun tyylistä mutta silti uutta löytyy tarpeeksi, sekä joitakin todella yllättäviä juttuja, eikä missään vaiheessa tunne katsovansa vain turhaa toisintoa jo ennen nähdystä. Miinuspuolena on vanhoista piirretyistä tutut huilu-, imukuppi-, boing- ja jousiäänet ja vaikka ne kuuluukin Elvira-hahmoon niin niitä viljellään turhan ahkerasti ilmeisesti siksi että kohtauksista saataisiin viattomamman oloisia ja näin ollen ikäraja pysyisi PG-13: sta.

 Vaikka elokuvan kantavana voimana on tietenkin Elvira niin Cassandra Petersonin käsikirjoitus pitää huolen myös siitä ettei hän ole ainoa onnistunut hahmo elokuvassa sillä suoranaista heikkoa lenkkiä ei ole ja varsinkin Scott Atkinson tohtorina sekä Richard (The Rocky Horror Picture Show) O'Brien lordi Vlademer Hellsubusina toimi minulle todella hyvin ja uskoisin että Elvira's Haunted Hills toimii paremmin jokaiselle joka pitää Roger Corman/Amicus Productions/Hammer Film Production-elokuvista.

 Cassandra Peterson on entinen Las Vegasin showtyttö joka keksi jotain toimivaa sekä ajatonta, vaikka yhtäläisyyksiä Vampiraan onkin, ja tällä elokuvalla hän onnistui paremmin kuin komedian nerona pidetty Mel Brooks Draculallaan. Minulle tämänkaltainen B-huttu toimii edelleen mutta jollekin joka on aikuistunut todennäköisesti ei.

8/10

IMDb

Elvira's Haunted Hills

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti