sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Outlander


 Avaruusalus putoaa Norjaan vuonna 709 ja matkalainen otetaan vangiksi viikinkien toimesta sillä häntä epäillään läheisen kylän tuhoamisesta. Muukalainen väittää syylliseksi lohikäärmettä mutta hänen sanaansa ei uskota, ei ennen kuin myös vangitsijoiden kylä on vaarassa ja loppujen lopuksi lohikäärme saattaisi olla se pienempi paha.

 Outlander on ristiriitainen elokuva: Suurelta osin synkkä mutta seassa on yksi niin yltiökepeä kohtaus että odotin jo ranskankieltä ja sulkakypäriä, välillä todella hyvin tehdyn näköinen kun taas jotkut jutut ei tarkempaa tutkailua kestä ja efektienkin taso heittelee. No, näytelijöiden taso ei heittele sillä sen verran kovaa kaartia elokuvassa on ja mm. John (Alien) Hurt, Ron (Hellboy) Perlman (Jonka hahmo on tässä kieltämättä turha) ja Jim (Passion of the Christ) Caviezel ovat ainakin takuuvarmoja jos ei mitään huikeita suorituksia nyt saadakaan. Viikinkien kuvaus tuo mieleen ennemminkin skotlantilaiset murteita myöten mutta tuskinpa tämä tositarina muutoinkaan on joten mitään 100%: sta historiallista tarkkuutta ei tarvitakaan ja onhan elokuvan kielenäkin englanti.

 Vaikka efektien taso heitteleekin hiukan eikä pieni lisä efektibudjettiin olisi haitannut niin silti kokonaisuus on hyvännäköinen ja se että kaikki näyttelijät tekevät omat stunttinsa tuo oman lisänsä. Joten en oikein ymmärtänyt miksi tämä oli floppi teattereissa ja pienen tonkimisen jälkeen rivien välistä on tulkittavissa että Outlander koki saman kohtalon kuin Dredd eli ei saanut yhtiöltä juuri lainkaan tukea mainontaan joten harvat tiesivät tämän olemassa olon. Tosin kun numeroita katsoo niin Dredd oli kassamagneetti tämän rinnalla. Tilanne on korjautunut DVD-julkaisun myötä mutta silti tämä on jäänyt pienten piirien elokuvaksi.

 Ei Outlander hirviöelokuvia mullistava uudistaja ole mutta sen verran erilainen ja persoonallinen että genren fanien kannattaa tähän aikaa uhrata ja jos et ole genren ystävä niin miksi et? En ymmärrä.

7/10

Imdb

Outlander

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti