tiistai 11. maaliskuuta 2014

A Field in England


 Sisällissodan repimä Iso-Britannia 1600-luvulla ja kourallinen rintamakarkureita lähtee taisteluun väsyneenä oikaisemaan oluttupaan pellon poikki. Matkalla he pysähtyvät syömään mutta tuntemattoman tekemä sienimuhennos ei välttämättä ole se paras mahdollinen ruoka vieraassa ympäristössä, keskellä peltoa johon on kätkettynä salaisuus.

 Ja sieniä on tainneet tekijätkin popsia sillä sen verran taiteellinen ja halluileva teos A Field in England on mutta kun hahmotkin ovat osan ajasta kuutamolla niin normaali tarinankerronta ei välttämättä kävisi tähän mustavalkoiseen outouteen. Pieni hillintä olisi kumminkin ollut paikallaan sillä yksinkertaisessa kauhutarinassa mennään kokeellisuudessa välillä tarpeettomaan rasittavuuteen asti vaikka pääosin homma lapasessa pysyykin. Kaikki näyttelijät ovat hyviä eikä turhia hahmoja ole mutta koska kyseessä on britti tuotanto niin se ei tullut yllätyksenä.

 (Elokuva sai Suomessakin huomiota jopa iltapäivälehtiä myöten "ainutlaatuisen" julkaisu tapansa vuoksi sillä A Field in England julkaistiin maailmalla samaan aikaan teattereissa ja kotimedioissa mutta todellisuudessa tällainen käytäntö on ollut olemassa jo VHS aikaan, ei tosin Suomessa, eli toimittajat olivat jälleen kerran pahasti hakoteillä.)

 Elokuva on sen verran taiteellinen kokonaisuus että ääni sohvan toisessa nurkassa (Tunnetaan myös avopuolisona) lähti kesken kaiken päiväunille ja myönnän että alkupuoliskon aikana elokuva oli kerran vähällä jäädä kesken itseltänikin mutta onneksi niin ei käynyt silllä omassa tyylissään leffa on positiivisen puolelle jäävä kokonaisuus jota pienet Lovecraft-henkiset piirteet ei tietenkään haitanneet.

7/10

IMDb

A Field in England

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti