perjantai 15. helmikuuta 2013

The Lorax


 Thneed-Ville on kaupunki jossa kaikki on keinotekoista, puut ovat muovia joista uusimmat ovat kauko-ohjaimella toimivia, nurmikkoa ei ole saatika raitista ilmaa. Sitä saa kyllä pullotettuna muovipulloihin tietty. Mutta kun naapurin söpö tyttö sanoo pojalle että menisi vaikka naimisiin sellaisen kanssa joka näyttää hänelle oikean puun niin kaupungin muurien ulkopuolella asuvan erakkon luo on päästävä, hän kun isoäidin mukaan tietää missä oikeat puut ovat. Erakko löytyykin mutta puista ei ole näköhavaintoja. Sen sijaan poika saakin tarinan luonnon tuhoutumisesta, eläimistä sekä Loraxista, puiden suojelijasta sekä puolesta puhujasta.

 Elokuvan sanoma on tärkeä, luonnon suojelun pitäisi olla huomattavasti tärkeämpi prioriteetti kun se tällä hetkellä on. Valitettavasti itse uskon että on aivan liian myöhäistä pelastaa tätä palloa ellei jostain syystä ihmisiä häviäisi jokunen miljardi. Mutta vaikka sanoma on hyvä niin elokuva ei ole. Muutama onnistunut sivuhahmo ei onnistu mitenkään pelastamaan tylsää kohkaamista ja kammottavia lauluja sisältävää teosta jonka arvattavaa loppua toivoi tulevan nopeasti. Selkeästi huonoin Dr. Seuss filmatisointi, ainakin niistä joita olen nähnyt.

 Lorax on teknisesti hieno ja kyllä tällaisella tekijä porukalla olisi pitänyt parempaakin saada aikaiseksi, Zack Efronista ja Taylor Swiftistä huolimatta.

2/10

IMDb

The Lorax

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti