keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Ronal the Barbarian


 Joskus muinoin Kron pelasti maailman pahuudelta, vuotaen verta seitsemän päivää jota sata sankaria joi, toiset enemmän kuin jotkut, ennen kuolemaa. Näin syntyi barbaarien heimo jossa älykkyys on yliarvostettua, aivosolu käsitetään eräänlaisena finninä, lihaksikkuus on miehisyyden mitta, naiset murskaavat pääkalloja rinnoillaan ja tappaminen on kaikki kaikessa.

 Paitsi Ronalille, hintelälle turpaan saajalle jonka esi-isä jäi vähille verille. Mutta kun Ronalin heimo joutuu vangiksi hänen töppäilyjen takia niin pelastamaan pitää mennä. Ei kumminkaan yksin vaan mukaan pakkautuu luuttua soittava seikkailun nälkäinen trubaduuri ja löytyypä mukaan urhea soturitar sekä haltija, jonka hahmolla irvaillaan tehokkaasti Tolkienin luomille puunhalaajille ja visiitti suippo korvien kaupunkiin on eräs leffan hilpeimmistä kohtauksista.

 Muutoinkin läpi koko leffan irvaillaan fantasialle sekä miekka/magia ja miekka/sandaali kertomuksille sopivan yliampuvasti jopa siihen pisteeseen saakka että jos olet telaketju feministi niin kannattaa jättää katsomatta. No, miehet esitetään tyhminä joten sillä saralla on sitten pientä kompensointia.

 Leffa ei ole lapsille tarkoitettu vaikka animaatio onkin sillä kiroilu on reipasta sekä paljasta pikselipintaa ja eri seksuaalisuuksiin liittyvää huumoria on läpi elokuvan, jossain määrin jopa junttimaisuuksiin asti mutta entä sitten? Ei minua ainakaan haitannut yhtään. Sekaan vielä irvailut hevi kliseille niin yllätys paketti on kasassa.

 Näkemäni versio oli englanniksi eli dubattu, siedettävästi, sillä alkuperäiskieli on tanska ja tämän takana onkin samaa porukkaa kuin vuosien takaisen The Ugly Duckling and Me! tekijöissä, joka on myös mukavan erilainen. Animaation taso on Pixarin ja South Parkin sekoitus eli ei kauneinta mahdollista mutta kyseessä ei olekaan massoille tarkoitettu tuotos joten ei sellaiseen satsata tuhatpäistä tekijä joukkoa hiomaan pikkurillin lihasmallinnuksia vuodeksi.

 Hauskahan tämä on ja vaikka onkin alunperin 3D niin kikkailu on jätetty minimiin ja näin 2D version jaksaa katsoa ilman raivokohtausta. Lopputunnari kannattaa kuunnella ajatuksella sillä hevi/power irvailu erilaisista palleista, öljytyistä lihaksista ja nännilävistyksistä sai itselläni aikaan huuto naurut. Tällaisia tarvitaan lisää tuulettamaan animaatioiden ilmaa.

8,5/10

IMDb

Ronal the Barbarian

DVDCompare

-----

Trailer

Theme Song

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti