sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Deep Blue Sea


 Aivorappeuma sairaudet eivät ole parannettavissa vaan tuhoavat ihmisen mielen ja sitä myöten kehon. Hai taas toisaalta ei ole koskaan osoittanut merkkejä minkäänlaisista nupin sisäisistä rappeutumista (tosiasia) joten parannuskeinoa etsitään niistä. Tottakai laittomien keinojen kautta kasvattamalla haiden aivomassaa jonka myötä älykkyys tottakai kasvaa mutta myös nopeus ja käyttäytyminenkin muuttuu. Kun rahoitus uhataan lopettaa pikku karkailujen vuoksi niin asioita viedään kiireellä eteenpäin ja pian vedenalainen tutkimuslaitos on veden vallassa ja ihminen on luomansa luonnon armoilla haiden ollessa ruokaketjun huipulla.

 Tälläkään kertaa ei ole kysymys mestariteoksesta vaan B-rainasta isohkolla budjetilla jolla on oma fanikuntansa ja jonkin asteisesta kulttisuosiosta leffa nauttiikin, hyvästä syystä. Harlinin vahvuus on visuaalisuudessa ja pidänkin miehen tyylistä, henkilöohjaus ja hahmojen luonti taas ontuu tässäkin. Efektit on aikansa parhaimmistoa ja varsinkin robotit on ulkonäöllisesti hankala erottaa oikeista ja ainoastaan kohtauksen sisältö kertoo missä on käytetty robottia, missä oikeaa. CGI taas... No, kaikkea ei voi roboteilla tehdä ja oikeilla tekemisessä on riskinsä.

 Renny Harlin ei oikein koskaan päässyt Hollywoodin huippukastiin lupaavan alun jälkeen (Prison, A Nightmare on Elm Street 4, Die Hard 2) mutta ei mies kumminkaan täysin unholaan ole painunut ja töitä on ollut, vaihtelevalla menestyksellä. Cutthroat Island oli vähällä tappaa Harlinin uran sillä koko tekele ajoi oman aikansa menestyksekkäimmän elokuva yhtiön, Carolcon, konkurssiin. Syystäkin sillä leffa on kammottava. Huonojen kastiin menee myös Driven sekä The Covenant mutta Exorcist-The Beginning taas ei ole Harlinin syytä vaan kaikin puolin epäonnistuneen tuotannon ja kun annetaan miljoona taalaa uusiin kuvauksiin sekä koko roskan kasaamiseen niin mitä odottaa? Leipää tarvitsee itse kukin elääkseen

 Aliarvostettuja elokuvia Lauri pojalla riittää myös, Long Kiss Goodnight, Cleaner,  Mindhunters sekä tietty The Adventures of Ford Fairlane ja tämä.

 Antaisin hiukan paremmat pisteet ilman LL Cool J: n hahmoa joka on rasittava sekä turha huonolla näyttelijällä jonka olisi voinut poistaa kokonaan suht pienillä muutoksilla käsikirjoitukseen.

7,5/10

IMDb

Deep Blue Sea
 
DVDCompare

DVD

BlueRay

Trailer


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti