torstai 28. helmikuuta 2013

Legend of the Mummy


 Kun egyptologi saa postitse kivitaulun jossa on hieroglyfejä niin pakkohan se on ääneen lukea. Tämähän on tunnetusti viisasta ja jokin hyökkää hänen kimppuun. Vaikkei henki lähdekään niin kooma kumminkin kutsuu ja kun löytyy nauhoitus jossa on hyvin selkeitä mutta omituisia ohjeita, sekä hyökkäyksen äänet, niin mysteeri syvenee sillä näyttää siltä ettei kukaan ole ainakaan murtautunut taloon. Kun vielä mielikuvituksettoman käsikirjoittajan, tai Stokerin, aivoituksia lisätään niin eikös ala omituiset unet, muistelot ja vainoharhat. Sekä kiroukset aitoon muumio tyyliin.

 Mutta ei leffa täysin susi ole vaan tarinassa on persoonaakin, sääli että toteutus on ala-arvoinen.  Bram Stokerin tarinaa en ole koskaan lukenut joten en tiedä kuinka uskollinen sovitus on kyseessä mutta aion kyllä tutustua koska olen muumiofiktio fani, egyptin historia kiinnostaa sen verran että dokumentit tulee katsottua tilaisuuden tullen.

 Mutta elokuvaan. Tarina siis on kiinnostava, jopa persoonallinen, mutta kaikki kaatuu huonon tarinan kuljetuksen vuoksi. Eikä asiaa auta heikot näyttelijät joista Louis Gossett Jr. tekee varmaan uransa parhaan suorituksen. Miekkosen edes auttamukset tunteva voi tehdä omat johto päätöksensä. Pienellä yrityksellä tästä olisi saanut kohtalaisen leffan mutta kun nyt on jätetty kaikki puoli tiehen niin on saatu aikaan taas yksi teos jonka olemassa olon melko varmasti unohdan hyvin nopeasti.

3/10

IMDb

Legend of the Mummy

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti