sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Resident Evil: Apocalypse


 Resident Evil: Apocalypse on Milla Jovovichin tähdittämän sarjan toinen osa jossa hänen esittämä hahmo Alice, jota ei peleissä ole, herää sairaalasta piuhat päässä ja ulos päästyään huomaa että koko kaupunki on jotakuinkin tuhoutunut, zombien ja muiden Umbrellan luomusten valtaama kaaos jossa kourallinen eloon jääneitä yrittää selviytyä. Lyöttäydyttyään yhdeksi joukoksi muutaman muun selviytyneen kanssa ryhmälle tulee ehdotus: Pelastakaa kadonnut pikku tyttö ja pääsy suljetusta kaupungista pois järjestyy. Mutta zombit on pienin uhka kun koko sotkun aikaan saaneella firmalla on käynnissä uudet kokeilut.

 Elokuva on ottanut suuren osan juonesta, hahmoista ja tapahtuma paikoista pelisarjan kolmannesta osasta kohtalaisen onnistuneesti jonka takia pidänkin tästä. Ongelmaksi nousee Alicen mukaan tuonti joka tuntuu koko touhussa päälle liimatulle vaikka kaiken pitäisi toimia hänen hahmonsa ympärillä. Näin ei ole ja tuntuukin että Alicelle on hiukan väkisin väännetty tarkoitus tarinaan joka olisi onnistunut ihan pelin pohjaltakin, jopa Resident Evil: Code Veronica X:stä suoraan otetetuin kohtauksin.

 Ohjaaja on vaihtunut Andersonista Wittiksi joka on pitkän linjan kameramies ja second unit vastaava jonka ainokainen ohjaus tämä onkin. Ja syystä sillä miehen oma tyyli on heikko, käskyläisenä hän on ollut meriittien pohjalta päteväkin.

 Leffasarjan eroaminen pohjastaan alkoi jo ensimmäisessä ja peleihin vertaaminen on jotakuinkin turhaa näiden kohdalla mutta väistämättä niin tulee tehtyä.

6,5/10

IMDb

Resident Evil: Apocalypse

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti