keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Bigfoot: The Lost Coast Tapes


 Maineensa menettänyt tutkiva journalisti vie kuvausporukan pohjoisen Kalofornian syrjäisiin  metsiin tekemään dokumenttia bigfootista, tuosta Pohjois - Amerikan lumimiehestä, ja varsinkin metsästäjästä joka väittää että hänellä on hallussaan Isojalan ruumis. Joka pyytää sen näkemisestä ja kuvaamisesta 75 000 dollaria. Sekä haluaa kännykät pois ennen kuin suostuu viemään mökilleen. Ja käyttäytyy epäilyttävästi ja säikyttelee ja *insert cliché here*.

  Mielestäni hyvinkin sympaattisen oloinen veikko verrattuna "journalistiin" joka ottaa päähän alusta lähtien. Itse asiassa ei jää kauaksi nyky median tason huomioon ottaen siitä mielikuvasta mikä minulla on suuresta osasta toimittajia, vähemmän limainen kylläkin. Jonka käskystä pitää kuvata koko ajan, tapahtui mitä tapahtui. Luulisi moisen olevan itsestään selvää dokumenttia tehdessä mutta pikku rautalankailu kuuluu asiaan. Näköjään.

 Koska kyseessä on kuvaus ryhmä niin tottakai joukossa on erilaisia ihmisiä: Yksi epäilee, yksi uskoo (ja on säikky), yksi vaistoaa luonnossa kaikkea toivottaessaan metsän henkiä tervetulleiksi salvian polttamisen lomassa ja yksi on niin jämyä että. Tuttu kattaus noin puolista maailman elokuvista siis. Tällä joukolla jahdataan todistus aineistoa bigfootista ja tekijät on lukeneet aiheesta ainakin pari lehti artikkelia, sen verran tuttuja "todisteita" puupä... Öö, tutkijat löytää. Mutta on joukossa myös harvemminkin käytettyjä myyttejä.

 Vaikka tässä tehdäänkin mockumentarya tyylillisesti hiukan uusilla tuulilla sekä harvemmin elokuvissa käytetystä aiheesta niin harmi ettei pakettia ole saatu oikein toimimaan lopun muutamaa kohtausta lukuun ottamatta. Kokonaisuutena oman lajityyppinsä perusedustaja eli ei kovinkaan kummoinen johon jatko-osa Bigfoot: Beyond the Lost Coast Tapes on tulossa 2014.

4/10

IMDb

Bigfoot: The Lost Coast Tapes

DVDCompare

DVD

Trailer



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti