maanantai 18. helmikuuta 2013

A Good Day to Die Hard


 John McClane on työnsä vuoksi vieraantunut lapsistaan ja välit tyttäreen tulikin korjattua edellisessä. Hänelle selviää että poika on pidätettynä Moskovassa ja jos tuuri käy niin tämä  selviää elinkautisella. Eli loma Venäjälle on paikallaan ja Juniorin oikeudenkäyntiin matka vie. Joka ei pääse edes alkamaan vaan räjähdys oikeussalin ulkopuolella saa aikaan kaaoksen jonka seurauksena Moskovan tieverkko ottaa osumaa ja käy ilmi ettei isä tiedä pojastaan mitään muuta kuin sen että omena ei ole kauaksi puusta pudonnut. Näillä asetelmilla isä/poika kaksikko käy jotakuinkin yhteistuumin vetelemään veli Venäläistä turpaan, korville ja potkii välillä persauksillekin

 Olen ollut Die Hard fani jo 80-luvulta lähtien ja näistä pari ensimmäistä muistaa ulkoa, kolmas on tullut katsottua myös useasti ja neljännestäkin pidin sen verran että näin vaivaa hankkiakseni leikkaamattoman version koska Suomen Yippee-Ki-Yay Edition on sensuroitu. Tämän kohdalla tulen odottamaan ainakin hinnan putoamista reilusti ennen kuin hyllyyni hankin ja silloinkin täydentääkseni kokoelman. Katson varmaan uudestaankin mutta en ihan heti.
 .
 Itse tarina ei ole niin typerä kuin trailerit ja ennakko tiedot antoi odottaa mutta käsikirjoitus on täynnä pieniä asioita jotka olisi vaatinut uudestaan miettimistä varsinkin dialogi osastolla ja on joukossa isompiakin ongelmia. Moore on ohjaajana visuaalisesti kohtalainen mutta tarinan kuljetus tökkii kunnolla, tämän tietää kaikki Max Paynen nähneet ja valitettavasti saman kaltaisia ongelmia on tässäkin. Olen jo hyväksynyt sen että tärisevä käsivara kamera on tullut jäädäkseen (KIITOS NYPD BLUE!) mutta onko sen pakko tutista jopa dialogi kohtauksissa jossa yritetään selvitellä välejä? Ja tässä on yksi ongelmista: Ymmärrän kyllä että välien korjaus kohtauksia tämä tarina vaatii mutta osan toteutus/ajoitus on tökerö.

Toiminta kohtaukset on näyttäviä ja niitä on tasaiseen tahtiin mutta myös näissä tulee ilmi ohjaajan kyvyttömyys pitää edes yksinkertaisia asioita hallinnassa. Kaikista ongelmista huolimatta nippa nappa katsottava leffa jonka tarinasta kyvykkäämpi ohjaaja olisi saanut ainakin pisteen verran enemmän irti.

5/10

IMDb

A Good Day to Die Hard

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti