sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Touch of Death


 Lester Parsonilla on uhkapeliongelma ja veto kuin veto tuntuu menevän metsään. Eli hän tarvitsee rahaa mutta koska sitä ei puissa kasva niin keinot taalojen hankintaan on löydettävä muualta. Kuten iskemällä rikkaita rumia leskiä, huijata heiltä rahat ja lopulta pistää naiset hengiltä, osan lihoista saa Lester kissoineen sekä sikoineen ruokaakin. Tappajan tie vain tuppaa olemaan kivinen.

 Lucio Fulci ohjasi elämänsä aikana joitain komedioita mutta kauhukomediaa/mustaa komediaa en muista häneltä nähneeni (Tosin Cat in the Brainin näkemisestä on parikymmentä vuotta ja siinä saattoi olla komediallisia piirteitä ihan tarkoituksellakin) ennen tätä televisio tuotantoa joka ei päätynyt aikoinaan televisioon leffan verisyyden vuoksi.

 Fulcin komedioista en juurikaan hurrattavaa aikoinaan löytänyt enkä aio niitä etsimällä etsiä käsiini ja kauhu/giallo osastolta puuttuu enää vain Hansel and Gretel (johon Fulci tosin ohjasi vain muutamia kohtauksia) joten nyt on aika alkaa käydä miehen tuotantoa enemmältikin läpi, osa uudestaan, osa ensimmäisen kerran.

 Tämän kohdalla se kerta oli ensimmäinen eikä kokemus ollut huono vaikkei mistään Fulcin parhaimmistoon kuuluvasta teoksesta voidakaan puhua, mainettaan paremmasta kylläkin. Huumori toimii suurelta osin hyvin ja Lesterin tuskaan voi jopa eläytyä jossain määrin, lesket kun ovat syystäkin pysyneet yksin eikä se ruumiiden hävittäminen nyt niin helppoa ole. Yksi asia mihin itse kiinnitin huomiota on kameran käyttö sillä se on harvinaisen laadukasta, televisio asteikolla ainakin eikä kuvaus oikein ole koskaan ollut Fulcin suuria vahvuuksia.

 Myös verta on yllättävän paljon ja vaikka osa tehosteista onkin niin ja näin niin entä sitten, pääasia että kokonaisuus toimii ja lauantain - sunnuntain välistä yötä voisi naapurin juoppopaskojen älämölöön heräämisen vuoksi viettää huonomminkin.

7/10

IMDb

Touch of Death

DVDCompare

DVD

Blu-Ray

Trailer

Touch of Death

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti