sunnuntai 12. marraskuuta 2017

The Beyond


 Eibonin Kirjan mukaan maan päällä on seitsemän porttia helvettiin. Yksi näistä porteista on Liza Merrilin perimässä Louisianan soilla sijaitsevassa hotellissa jonka remontin yhteydessä portti alkaakin aueta. Maanpäällinen helvetti on toteutumassa ellei ihmeitä tapahdu.

 Lucio Fulcilla on paljon hyviä elokuvia kuten esimerkiksi Don´t Torture a DucklingZombie Flesh EatersCity of the Living Dead ja The New York Ripper. Sitten on niitä keskinkertaisia kuten Murder RockAenigma tai Zombie Flesh Eaters 2. Löytyy niitä huonojakin, mm Manhattan Baby, mutta niistä enemmän sitten jossain toisessa Nurinassa.

 Tässä voisin vaikka keskittyä Fulcin kenties parhaimpaan elokuvaan, The Beyondiin. Leffa ei missään nimessä ole efektien juhlaa tai järjen sekä logiikan riemuvoitto mutta he*vetin viihdyttävä sekä jopa sadistisen väkivaltainen elokuva tämä kylläkin on. Leffassa on myös tuttuja teemoja muista Fulcin töistä kuten jo mainitusta City of the Living Deadistä (Portti tuonpuoleiseen) sekä The House by the Cemeterystä jossa itse aika ei ole aivan sitä mitä sen pitäisi olla.

 Näyttelijöistä en viitsi Nurista sillä ne on mitä ne on aivan kuten äänitehosteetkin mutta tällä kertaa on pakko mainita Fabio Frizzin alkuperäiset musiikit (Jenkkeihin levitetyssä versiossa kun oli ainakin alunperin Walter E. Searin sävelet) sillä ne on todella tehokkaat, jopa uhkaavaat vaikkei nyt mistään Ennio Morriconen tai John Carpenterin tasosta puhutakaan.

 The Beyond on hyvä sekä muutamia sellaisia ideoita sisältävä elokuva jollaisia en muissa ole nähnyt ja kun kestoakin on vain noin 88 minuuttia niin ei tässä mitään turhuuksiakaan ole. Toimii edelleen.

9/10

IMDb

The Beyond

DVDCompare

DVD

Blu Ray

Trailer

The Beyond

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti