lauantai 11. marraskuuta 2017

The Cat o' Nine Tails


 Perintötekijöitä tutkivaan laitokseen murtaudutaan mutta mitään ei näyttäisi kadonneen. Pian kumminkin yksi laitoksen työntekijöistä murhataan ja muitakin raatoja alkaa ilmaantumaan. Eipä aikaakaan kun tapausta tutkiva reportteri sekä sokea entinen journalisti huomaa joutuneensa murhaajan tappolistalle.

 The Cat o'Nine Tails on Dario Argenton toinen elokuva ja taso jatkui hyvänä. Leffa on myös toinen ns "Eläintrilogiasta", ensimmäinenhän oli tottakai Argenton esikoinen The Bird With the Crystal Plumage, mutta trilogia on vain huterasti trilogia, kaikkien nimessä vain on joku elikko ja jokaisessa on oma tarinansa.

 Mikäli kärpäset nyt eläimiä ovatkaan, "sarjan" kolmas kun on Four Flies on Grey Velvet. Mutta asiaan: TCo'NT on hyvä mutta pidän enemmän Argenton esikoisesta sillä se on tiiviimpi, ehjempi kokonaisuus. Tässä keskittyminen herpaantuu paikoitellen eikä paketti oikein tahdo pysyä kasassa ja vaikka ymmärränkin sen että uhreja sekä epäiltyjä pitää giallossa olla niin silti hahmoja tuntuu olevan liikaa, suuri osa kun käy vain pyörähtämässä kameran edessä, suoltamassa repliikin tai pari jotka kävisi melkein hahmolle kuin hahmolle.

 Tämä on myös hyvin hillitty giallo siinä mielessä ettei verta juurikaan ole, murhaajalla kun on muita keinoja ihmisten harventamiseen mutta kuolemissa on kumminkin omaa tyyliä sekä raakuutta. Myös vaatteet pysyy yllättävän sitkeästi hahmojen päällä. Tosin Argenton elokuvissa paljas pinta on noin ylipäätään vähäisempää kuin monen muun Italialaisen ohjaajan tuotoksissa.

 The Cat o' Nine Tails jättää toivomisen varaa mutta silti leffa toimii eikä Dario Argenton tämän aikakauden merkitystä Italialaiselle elokuvalle voi vähätellä.

7/10

IMDb

The Cat o' Nine Tails

DVDCompare

DVD

Blu-Ray

Trailer

The Cat o' Nine Tails

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti