perjantai 24. marraskuuta 2017

The Hound of the Baskervilles


 Sir Hugo Baskerville oli täysi k*rpä mieheksi mutta mitäpä rikkaalta Englantilaiselta aristokraatilta voi odottaakaan? Hän oli kumminkin sen verran m*lkku että tekojen seuraukset vaikuttavat tuleviin sukupolviin ja nyt niiden kohteena on Sir Charles Baskerville joka ei ole täysi kusiluikku. Onneksi hänellä on maailman paras yksityisetsivä suojanaan mutta onko jopa suuri Sherlock Holmes haukannut tällä kertaa liian ison palan?

 Sherlock Holmesia on tulkinnut moni näyttelijä ja oma suosikkini on edelleen Jeremy Brett eikä Basil Rathbone tai modernimpi Benedict Cumberbatch ole lainkaan hassumpia. Robert Downey Jr on myös omanlaisensa ja ihan ok mutta monesti kumminkin unohtuu tässä hahmoa tulkitseva Peter Cushing.

 Tai ainakin minulta unohtuu enkä pe*kele ymmärrä miksi sillä tämä on minun suosikki Holmes tarina sekä suosikki filmatisointi, olkoonkin että Brett on suosikki Holmesini. Ilmeisesti päässäni on joitain pikku oikkuja joita en vieläkään ymmärrä.

 No, joka tapauksessa tämä legendaarisen Hammer Filmsin versio Arthur Conan Doylen tarinasta on edelleen kömpelyydestään huolimatta toimiva, tunnelmallinen elokuva jossa legendavainaat kuten Peter Cushing sekä Christopher Lee osoittavat sen miksi heidän uransa kesti kuolemaan saakka suhteellisen aktiivisena. Miesten karisma on omaa luokkaansa ja vaikka teatraalisuus onkin paikoitellen hyvin voimakas niin silti voidaan puhua uskottavuudestakin.

 The Hound of the Baskervilles ei ole ajan hampaalta täysin säästynyt mutta ei se leffasta (Tässä tapauksessa ainakaan) huonoa tee vaan kyseessä on vieläkin hyvä elokuva sekä esimerkki siitä miten liikkuva kuva vie onnistuessaan mukanaan

8,5/10

IMDb

The Hound of the Baskervilles

DVDCompare

DVD

Blu-Ray

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti