keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Thor: Ragnarök


 Thor tekee parhaansa Asgardin suojelemiseksi mutta kun Odin kuolee niin hänen poistumisensa myötä muinaisesta vankeudesta vapautuu Hela, Thorin ja Lokin vanhempi sisko jonka olemassa olosta kaksikko ei tiennyt mitään. Mutta tiesivätpä tai ei niin heidän on yhdistettävä voimansa ja pysäytettävä Kuoleman Jumalatar hinnalla millä hyvänsä. Onneksi he saavat myös apuvoimia sillä Helan voimat kasvavat päivä päivältä.

 Moni on jaksanut nillitää näistä Marvelin Thor-filmatisoinneista: Kun ei legendoissa/taruissa ollut noin ja v*ttu nillitinilliti. Siinäpähän nillittävät ja oikeassahan he tietty ovat, ei näillä ole juurikaan tekemistä historian tai muinaisten uskontojen kanssa mutta per*ele kasvakaa jo aikuisiksi. Tai oikeammin: Taannuttakaa itsenne lapsiksi ja nauttikaa!

 Varsinkin tästä sillä tämä Taika (mm What We Do in the Shadows) Waititin ohjaama kolmas Thor on suht selkeästi trilogian paras mutta varoituksena: Moni on haukkunut varsinkin edellistä ja minä olen asiasta eri mieltä. Thor: Ragnarök on joka tapauksessa värikäs ja hauska elokuva joka ei ota itseään tai koko supersankari-genreä kovinkaan tosissaan vaan lajityypin kliseille irvaillaan vetämällä ne sopivasti överiksi. Mutta niin tässä vedetään kaikki hahmoja, värejä sekä kivoja kasari fiiliksiä sisältäviä musiikkeja myöten.

 Cameo rooleja leffassa käy tekemässä yllättävän suuretkin tähdet, eikä kaikkien nimiä ole edes laitettu lopputeksteihin, ja jokaisesta näyttelijästä paistaa läpi rentous sekä paineettomuus. Leffan huumori yllättää useasti mutta Mark Ruffalon tulkitsema Hulk aiheutti tälläkin kertaa kovimmat huutonaurut, lievempiä aiheutti muutama muukin tuttu hahmo joka käyttäytyi kaikkea muuta kuin ennalta-arvattavasti. (Hahmojen käytöstä on pakko mainita se että joko ohjaaja Waititi tai käsikirjoittajat ovat tajunneet muutaman aikaisemmista tutun hahmon turhuuden ja heidät poistetaan suht nopeasti kuvioista.) Cate Blanchett pahiksena toimi loistavasti mikä nyt ei sinällään yllättänyt, onhan nainen todella loistava näyttelijä.

 Kun vielä trailereistakin tutun Led Zeppelinin Immigrant Songin käyttö toimii leffassa paremmin kuin hyvin niin Thor: Ragnarök jättää hyvänmielen hymyn pidemmäksikin aikaa ja Marvel teki tälläkin kertaa hienon viihde-elokuvan josta tuli paikoitellen mieleen jopa sellainen klassikko kuin Flash Gordon.

8,5/10

IMDb

Thor: Ragnarök

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti