perjantai 10. marraskuuta 2017

Spasms


 Rahalla saa paljon ja useasti kaikella on hintansa eikä ihmishengellä ole juurikaan väliä. Tämän saa huomata tohtori Tom Brasilian kun hänet palkkaa hommiinsa rikas britti Jason Kincaid jolle on saapumassa on suuri sekä äärimmäisen myrkyllinen, ainutlaatuinen käärme. Otuksen haluaa itselleen muutkin tahot ja eipä aikaakaan kun kärmes on villinä ja vapaana .

 Spasms perustuu Michael Marykin ja Brent Monahanin Death Bite kirjaan jota en ole lukenut ja nykyisellä lukutahdilla tuskin tulen lukemaankaan. Leffan olen nähnyt useastikin mutta tämänkin näkemisestä on sen 20 vuotta jolloin hyllyssäni komeili alkuperäinen Videotragen kullanvärinen VHS, K-22 leimalla varustettuna. Tai ainakin muistelisin että ikäraja oli 22, joka tapauksessa se oli enemmän kuin 18.

 Luulin aikoinaan että VHS versioni oli jonkin verran leikelty sillä siinä oli outoja loikkauksia kohtauksien sisälläkin mutta syynä olikin loppujen lopuksi se että tekijöiltä loppui rahat kesken kuvausten joten kaikkea tarvittavaa ei voitu kuvata. Mutta se mitä filmille asti tuli on ok kasari hirviöelokuvaa ja jopa suhteellisen näyttävän veristä sellaista ja Dick Smith on syystäkin yksi aikamme arvostetuimpia efektimaestroja.

 Suurimpia syitä tämän toimivuuteen, kivojen kuolemien lisäksi, on Peter Fonda ja Oliver (R.I.P.) Reed joiden työtä on ilo katsoa. Tosin he ovat todennäköisesti suuria syitä rahojen loppumiseen mutta hyvin ne taalat on joka tapauksessa käytetty

 Spasms ei ole missään nimessä realistinen saatika uskottava mutta on tämä viihdyttävämpi kuin tämänkin ohjanneen William Fruetin Blue Monkey. Ja Tangerine Dreamin musiikit on aina plussaa.

6,5/10

IMDb

Spasms

DVDCompare

-----

Trailer

Spasms

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti