keskiviikko 8. marraskuuta 2017

The Bird With the Crystal Plumage


  Amerikkalainen turisti/kirjailija Sam Dalmas todistaa naisen murhan yritystä mutta jokin tilanteessa jää vaivaamaan miehen mieltä. Myös murhaaja on varma siitä että Sam voi todistaa jotain joten samalla kuin murhaaja harventaa Italian naisten määrää niin myös Samin henki on vaarassa. Mielipuoli on pysäytettävä.

 Dario Argenton ura alkoi hyvin sillä tämä, hänen esikoisensa, oli menestys. Miehestä tuli kuuluisa sekä arvostettu kriitikoidenkin keskuudessa ja yhtä poikkeusta lukuunottamatta menestys sekä arvostus jatkui parisenkymmentä vuotta.

 Ansaitusti ja vaikka viimeisimmät tuotokset (Dracula ei ollut kovasta yrityksestä huolimatta kummoinen mutta oli se nyt minusta parempi kuin Giallo) ovatkin menneet puihin niin Dario Argento on kumminkin yksi Suurista.

 The Bird With the Crystal Plumage on hyvä tunnelmaltaan sekä suurelta osin hahmoiltaan ja tässä vaiheessa Argentolla oli logiikkakin edes joten kuten kohdallaan, myöhemmin kun sillä ei ole aina ollut paikkaa miehen leffoissa. Tyyli hakee vielä suuntaansa mutta kyllä niitä samoja merkkejä on jo tässä joita nähtiin sitten huippuunsa viritettynä esimerkiksi Deep Redissä.

 Leffa sortuu välillä ylidramatisointiin mutta se nyt on Eurooppalaisen elokuvan normeja ja Sam on päähenkilönä hiukan mitäänsanomaton mutta muutoin TBWtCP pysyy hyvin kasassa loppuun asti. Mutta pieni varoitus lienee paikallaan: Älkää miettikö liikoja tätä katsoessa, antakaa vain elokuvan kuljettaa teitä niin pysytte tyytyväisempänä. Kaikessa kun ei ole logiikkaa tai järkeä tässäkään.

7,5/10

IMDb

The Bird With the Crystal Plumage

DVDCompare

DVD

Blu-Ray

Trailer

The Bird With the Crystal Plumage

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti